Câteva licee și grădinițe din Capitală vor primi bani în acest an pentru reparația acoperișului și pentru schimbarea geamurilor. Pentru alocarea mijloacelor financiare au insistat consilierii municipali socialiști. Banii au venit în urma rectificării bugetului municipal 2016 și include liceul ”N. Sulac”, ”D. Cantemir”, ”M. Grecu”, dar și 7 grădinițe din sectorul Centru.

IMG_59111

«În primul rând, am insistat pentru reparația instituțiilor școlare și preșcolare din setorul Centru, deoarece toate clădirile din acest sector sunt destul de vechi și necesită reparație urgentă pentru siguranța copiilor», — a menționat autorul rectificării, consilierul municipal PSRM, membrul ”Garda Tânără”, Iurii Vitneanskii.

La insistența socialiștilor, grădinița № 6 a primit 172 mii lei pentru schimbarea acoperișului și 100 de mii pentru reparația sistemului de canalizare și sistemul termic. Tot pentru sistemul de canalizare, grădiniței № 7 i-au fost alocați 300 mii lei. Pentru reparația integrală a grădiniței № 23, în buget sunt prevăzuți, pentru anul 2016, 300 mii lei. În cazul grădiniței № 15, în locul terenului de joacă, unde a fost construit un bloc locativ, au fost prevăzuți 300 mii lei. 120 de mii de lei din bugetul municipal vor merge la grădinița № 174, unde se va schimba sistemul termic. Pentru schimbarea geamurilor, care de mult timp trebuiau înlocuite, la grădinița № 78 vor merge 270 mii lei.

«Multe probleme sunt și în licee. Clădirea liceului «N. Sulac» este foarte veche. Într-o stare deplorabilă se află sala de actorie. Iar în liceul ”M. Grecu”, există probleme cu acoperișul, care curge. Dacă nu va fi reparat, în toamnă, în clase va fi umezeală. În cazul liceului ”D. Cantemir”, această instituție este una dintre cele mai friguroase. Din motiv că sistemul termic este vechi, există probleme cu încălzirea. În perioada rece a anului, temperatura este destul de joasă, din care cauză elevii și profesorii au de suferit», — afirmă Vitneanskii.

În urma argumentelor prezentate de socialiști, Direcția Finanțe a Primăriei a inclus resurse financiare pentru 2016 pentru liceul ”N. Sulac” – 500 mii lei, ”M. Grecu” – 850 mii lei, iar pentru liceul ”D. Cantemir” – 200 mii lei.

Please follow and like us:
Iurii Vitneanskii: Socialiștii au insistat pentru alocarea banilor la reparații în școli și grădinițe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: