OpinieRecenteTop

Iurii Vitneanskii: Insistăm ca transportul pe timp de noapte să circule permanent

Vara trecută, în Capitală a fost pus în aplicare un proiect pilot privind transportul public pe timp de noapte. Acum, programul a luat sfârșit, iar autoritățile trebuie să decidă dacă vor prelungi activitatea rutei de troleibuz 22 și 24, noaptea. În aceste condiții, consilierii municipali PSRM, membrii ”Garda Tânără” vor insista ca transportul public să aibă un program prelungit și în continuare și să circule noaptea.

«După cum am observat, transportul public pe timp de noapte este eficient, mai ales în cazul tinerilor. Trebuie de remarcat faptul că rutele sunt utilizate, în special, de persoanele care muncesc până noaptea târziu. În Capitală, multe localuri activează până la ora 23.00, iar transportul public, de regulă, își încheie activitatea la ora 22.00. Astfel, rutele care circulă, noaptea, sunt eficiente pentru locuitorii Capitalei. Considerăm că troleibuzele cu ruta 22 și 24 trebuie păstrate. Proiectul este deja gata. Anterior, la Comisia de profil, s-a discutat acest subiect, iar astăzi, în cadrul ședinței CMC am audiat un raport cu privire la proiectul pilot. Programul și-a demonstrat eficiența și atâta timp cât este solicitat transportul, el trebuie să circule permanent. Din acest motiv, la următoare ședință CMC, vom include în ordinea de zi acest proiect», — afirmă consilierul municipal PSRM, Iurii Vitneanskii.

Socialiștii propun ca circulația transportului pe timp de noapte în Chișinău, în perioada de vară (aprilie – octombrie) să funcționeze de la ora 23-00 până la 02-00, indiferent de numărul de călători, iar pe timp de iarnă (octombrie – aprilie) de la 23.00 până la 01-00 noaptea.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *