Primarul general, Dorin Chirtoacă, rămâne în funcție. Asta după ce aleșilor locali din Consiliul Municipal Chișinău nu le-au ajuns două voturi pentru a iniția referendumul privind revocarea din funcție a edilului Capitalei. Motivul a fost lipsa a doi consilieri de la ședința CMC. Este vorba de alesul local din partea Partidului Democrat, dar și un liberal-democrat, care au fost supuși presiunilor politice. De această părere se arată consilierul municipal din partea PSRM, memru Consiliului coordonator ”Garzii Tinere”, Iurii Vitneanskii.

“Nu mai are rost să fie amânate problemele Capitalei, care nu se rezolvă, dar se adună peste noapte. Curtea de Conturi, oficial, a constatat sute de încălcări, iar autoritățile competente nu întreprind nicio măsură pentru a interveni. Pentru Dorin Chirtoacă totul este simplu. Se creează impresia că acestui personaj îi este permis totul. Astăzi, a avut loc ședința Consiliului Municipal Chișinău la care 32 de consilieri au votat pentru inițierea referendumului privind demiterea primarului general, Dorin Chirtoacă”, menționează într-o postare pe o rețea de socializare Iuri Vitneanskii.

Reprezentantul ”Gărzii Tinere” afirmă că 2/3 din aleșii locali solicită demiterea lui Chirtoacă. “Cel mai important lucru este că aceste 2/3 din consilieri reprezintă o bună parte din locuitorii orașului, în comparație cu primarul. Liberalii înțeleg perfect că opinia împărtășită de consilieri este privită cu ochi buni de chișinăuieni. Chiar și Ghimpu recunoaște, că în cazul în care ar avea loc plebiscitul, Dorin Chirtoacă ar ieși din Primărie huiduit de oameni”, menționează alesul local.

“Cel mai strașnic lucru pentru liberali este că dacă Chirtoacă va fi revocat din funcție în urma referendumului, ulterior, acesta nu va mai putea să candideze niciodată în acest post. Pentru Dorin Chirtoacă, plebiscitul înseamnă moarte politică. Din acest motiv, se întreprind acțiuni pentru a păstra fotoliul de primar. Iar garantul că va rămâne în funcție este însăși Partidul Democrat. Anume democrații fac lobby intereselor liberalilor și îi apără în instanțele de judecată. În alfel de condiții, Curtea de Apel Bălți nu ar fi putut refuza înregistrarea Grupului de inițiativă privind organizarea referendumului pentru demiterea lui Chirtoacă. Astăzi, în CMC, la fel ca și în instanțele de judecată, democrații au jucat un rol important. Anume lipsa votului alesului local din partea PD, Liviu Oboroc, dar și consilierul PLDM, Ghenadie Dumanschi, au lipsit locuitorii Capitalei de a vota la referendum pentru demiterea primarului general care nu mai poate fi tolerat de oameni”, a mai declarat Iurii Vitneanskii.

Please follow and like us:
Iurii Vitneanskii: Partidul Democrat face lobby intereselor liberalilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: