Susținătorii moldoveni a ideii unirii cu România au înaintat propunerea de a fi înghețate negocierile în formatul “trei plus doi” (Moldova, Transnistria, OSCE, Rusia, Ucraina și observatorii din partea UE și SUA), privind soluționarea conflictului transnistrean.

“Declarațiile politicilor pro-români deja nu mai uimesc pe nimeni. Este revoltător faptul, că ei încearcă să prezinte ideea, care le aparține, drept ideea majorității cetățenilor Republicii Moldova. Iar acest lucru doar defavorizează relațiile cu regiunea transnistreană, care recent au început să se îmbunătățească, datorită eforturilor președintelui Igor Dodon. Dispozițiile unioniste totdeauna i-au speriat pe locuitorii de pe malul drept al Nistrului. Nu putem permite înrădăcinarea acestor idei în țara noastră”, – a declarat liderul Gărzii Tinere, consilier municipal din partea fracțiunii socialiștilor, Victor Poleacov.

Liderul Gărzii Tinere a subliniat, că Moldova este un stat suveran, care și-a demonstrat funcționalitea, iar Transnistria este parte componentă a sa.

“Conflictul transnitrean necesită două tipuri de soluționare: social și politic. Soluționarea politică necesită un proces negociativ de durată, în formatul 5+2. Soluționarea problemei din punct de vedere social, este deja un proces în derulare. Acesta a luat naștere la începutul anului, odată cu întrevederea oficială a președintelui RM, Igor Dodon cu liderul de la Tiraspol. Cetățenii Republicii Moldova vor putea locui în pace și armonie în propria țară, atunci cînd vor dispărea ideile unioniste și de lichidare”, a conchis Victor Poleacov.

Please follow and like us:
Victor Poleacov: Unioniștii amenință soluționarea conflictului transnistrean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: