Consiliul Municipal Chișinău, la inițiativa consilierilor socialiști, a majorat aproape de două ori impozitul pentru cazinouri de la 100 la 190 de mii de lei, pe an. Consilierul municipal PSRM, liderul ”Garda Tânără”, Victor Poleacov, afirmă că majorarea are menirea de a curma interesul tinerilor de a merge la jocurile de noroc.

IMG_2945

«Aseară, la ședința CMC, fracțiunea PSRM a propus majorarea taxei pentru cazinouri de aproape două ori. Majorarea impozitului nu are rolul de a îmbogăți bugetul municipal, dar stoparea acestui tip de business. Pentru nimeni nu este secret că tinerii sunt prima categorie de persoane care cad în această plasă. Iar atunci când nu au bani încep să fure lucrurile din casă, se distrug familii», — afirmă Poleacov.

Alesul local combate speculațiile precum că majorarea impozitului va dezvolta economia tenebră în cazul afacerilor cu jocurile de noroc. «Noi nu vom lăsa fără atenție acest gen de business. Vom organiza raiduri și vom solicita instituțiilor de drept să sancționeze persoanele vinovate, depistate că se ocupă cu astfel de afaceri», — menționează Victor Poleacov.

Potrivit datelor oficiale, în Chișinău activează, în bază de licență, 160 de săli cu jocuri de noroc. Majorarea taxei pentru cazinouri va aduce în buget 15 milioane de lei. Banii vor merge la deschiderea a 50 de grupe pentru copii la grădinițe, care în prezent, nu sunt suficiente, dar și pentru pregătirea școlilor pentru noul an școlar.

Please follow and like us:
Victor Poleacov: Majorarea impozitului pentru cazinouri trebuie să ducă la stoparea interesului pentru tineri pentru jocurile de noroc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: