Liderul ”Garda Tânără”, Victor Poleacov și membrul coordonator al Asociației Obștești ”Garda Tânără”, Nichita Țurcan au participat în cadrul unei mese rotunde cu tema ”Activismul civic al tinerilor, factor pentru dezvoltarea Republicii Moldova”. Conferința a fost organizată de reprezentanții Institutului de Relații Internaționale.

«Implicarea tinerilor în societate întotdeauna a fost o problemă. Cu toate acestea, în Moldova există tineri destul de activi care se implică în rezolvarea problemelor de ordin social, economic și politic și vin cu soluții la diverse probleme. În prezent, Ministerul Tineretului și Sportului alocă, anual, doar câte 3 milioane de lei pentru programele de tineret. Este clar că banii destinați nu sunt suficienți nici pe departe pentru realizarea proiectelor inițiate de tineri. Mai mult, bugetul Ministerului Tineretului și Sportului nu reprezintă niciun procent din caznaua statului. Spre exemplu, din bugetul pentru anul 2015, Ministerul Tineretului și Sportului s-a ales doar cu 0,51 procente!!! Consider că astfel de abordări sunt o bătaie de joc față de tineri!», — afirmă Victor Poleacov.

În timpul discuțiilor mesei rotunde au fost abordate subiecte interesante, care ulterior, pot fi implementate în practică.

15304501_10209062424256055_549322514967956653_o

Please follow and like us:
Victor Poleacov: Ministerul Tineretului și Sportului nu susține proiectele destinate tinerilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: