RecenteTop

(video) Putin către Dodon: Sper că această vizită va avea un imbold puternic pentru dezvoltarea relațiilor dintre RM și F. Rusă

În aceste clipe are loc întîlnirea președintelui Republicii Moldova Igor Dodon cu președintele Federației Ruse Vladimir Putin, relatează Actualități.md.

După cum a promis Igor Dodon anterior, prima sa vizită oficială în calitate de șef de stat are loc la Moscova. De altfel este prima întrevedere dintre președintele RM și cel al FR din ultimii 9 ani.

„Moldova este un partener important pentru Rusia. Cu regret cunoștem foarte bine că relațiile dintre Moldova și Rusia din ultimii ani au avut o direcție nu tocmai pozitivă. Despre aceasta vorbește și scăderea exportului de 2 ori. Am foarte mari speranțe că această vizită va fi un pas foarte important în dezvoltarea relațiilor noastre”, a declarat Vladimir Putin în cadrul întrevederii cu Igor Dodon, citează site-ul oficial al președinției ruse.

„Vă mulțumesc pentru cuvintele calde! Sunt sigur că începe o nouă etapă în relațiile dintre RM și FR”, a menționat la rîndul său președintele moldovean.

„Majoritatea cetățenilor Republicii Moldova au votat pentru păstrarea suveranității, neutralității țării, pentru relații strategice bune cu Federația Rusă, pentru rezolvarea problemei transnistrene și pentru păstrarea valorilor noastre tradiționale și ortodoxe. Atît noi cît și poporul Moldovei speră că începînd cu 2017 va veni o nouă etapă și noi vom putea să restabilim relațiile de parteneriat pe cele mai importante direcții.

Este prima mea vizită oficială după inaugurare și totdată prima vizită a unui președinte moldovean în Federația Rusă după anul 2008. În ultimii 9 ani niciun conducător al țării nu a venit într-o vizită oficială în Federația Rusă. De aceea majoritatea cetățenilor Moldovei urmăresc cu atenție această vizită nutrind mari speranțe pentru rezolvarea problemelor care s-au adunat pe parcursul acestor ani”, a subliniat Igor Dodon.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *