Activiștii ”Gărzii Tinere”, Anna-Liza Basso și Serghei Pruteanu participă la Școala tânărului lider ”Eurasia”. Proiectul este continuitatea Școlii politice ruse.

Timp de cinci zile, participanții vor face cunoștință cu sistemul politic din Rusia și cum funcționează acesta. În plus, tinerii vor avea oportunitatea să comunice cu liderii fracțiunilor din Duma de stat, cu senatori, dar și cu reprezentanții autorităților publice locale.

De asemenea, reprezentanții Republicii Moldova sunt în mod deosebit interesați de relațiile de prietenie dintre Moldova și Federația Rusă.

”În urma victoriei președintelui Igor Dodon la alegerile prezidențiale, vectorul poltic a luat un alt curs. Acum muncim asupra restabilirii relațiilor de prietenie cu Federația Rusă. Este partenerul nostru strategic, bunii noștri vecini. Și astfel, toate forțele sunt îndreptate spre acest țel. Există multe semne de întrebare, pe care am dori să le discutăm. Și anume, cum urmează să se dezvolte aceste relații, și ce viziuni are partea rusă asupra acestui subiect.” – a menționat Serghei Pruteanu.

Școala tânărului lider ”Eurasia” se va încheia în data de 21 aprilie. În cadrul acestui proiect participă 50 de tineri din 14 țări.

Please follow and like us:
(VIDEO) O delegație din Moldova participă la Școala tânărului lider ”Eurasia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: