1525180_923517231007616_4994486019682200655_nParlamentul republicii a ratificat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Care este atitudinea tineretului țării față de acest eveniment? La ce să se aștepte Moldova în continuare?

Opinia sa față de vectorul extern de dezvoltare a statului nostru și-a expus-o unul dintre liderii Gărzii Tinere din Republica Moldova, originar din Găgăuzia, Tucan Evghenii:

– Cred că fiecare cetățean chibzuit al Moldovei poate avea doar o singură opinie cu privire la aspirațiile înflăcărate ale autorităților de a se integra în UE – este starea de nedumerire la faptul cîtă lăcomie și egoism poate exista în oameni. Aici îi am în vedere pe guvernanții noștri proeuropeni, care pentru bani grei duc țara noastră într-o HH4k62X9Ktsprăpastie numită „Europa”. Eu personal sunt categoric împotrivă ca o ceată de businessmani să vîndă Patria mea, scuipînd pe popor, pe constituție și toate normele umane general acceptate.

– Eu doresc ca generația mea să rămînă și să muncească aici, acasă, dar nu să plece să-și construiască viața, să-și întemeieze familia și să-și crească copiii în străinătate. Doresc ca copiii Moldovei să fie crescuți de părinții săi, dar nu doar de bunei și bunici. Pentru noi valorile promovate în UE sunt inacceptabile. Noi nu dorim ca căsătoriile între reprezentanții aceluiași sex să fie o normă pentru copiii noștri. Cu spiritul și inima suntem mult mai apropiați de poporul rus. Mii de concetățeni de-ai noștri muncesc pe pămînturile ruse. Cel mai important însă este piața de desfacere, care este atît de necesară republicii noastre. De aceea poziția mea este una evidentă și limpede: Republica Moldova trebuie să se îndrepte doar spre est, spre Uniunea Euroasiatică!

– Ratificarea Acordului de Asociere cu UE imediat va lovi economia națională. Piața noastră va fi invadată de mărfuri ieftine din Europa, fapt care va distruge producătorul local.

Rusia va fi nevoită să-și închidă piața pentru a se proteja, din motiv b49c354319c75ab1231c32c4f94fdfd7că mărfurile europene vor pătrunde, tranzitînd Moldova, pe piața rusească, fapt care ne va face să pierdem principala piață de desfacere. Și atunci ce vor face producătorii locali?! Să meargă să crească vița de vie în Italia?! – ei au destui băștinași! Nici în contextul politic nu ne așteaptă nimic pozitiv. Toate sondajele, inclusiv proeuropene arată că peste 60 % din populația țării dorește să fie în Uniunea Vamală. În ATO Găgăuzia a avut loc chiar și un referendum, care a arătat că 98 % din populația autonomiei militează pentru vectorul estic de dezvoltare al RM. Luînd în considerare ultimele evenimente, am în vedere ratificarea acordului cu UE, Găgăuzia poate deveni o nouă zonă de instabilitate pe harta Moldovei, precum cîndva a fost Transnistria. Niciodată și sub nici o condiție poporul găgăuz nu va accepta vectorul european de dezvoltare a Moldovei. Acest lucru îl înțeleg și autoritățile, și anume din acest motiv reprezentanții lor din regiune au încercat să organizeze o lovitură de stat în Găgăuzia. – Consider că Moldova încă mai poate fi salvată de tentaculele „caracatiței” europene! Noi, Garda Tînără întotdeauna am fost și vom fi activi în problemele ce țin de soarta țării, iar „vectorul extern” este unul dintre cele mai importante subiecte în viața statului. În ultimul timp noi am desfășurat o campanie de informare a populației cu privire la importanța integrării în Uniunea Vamală pentru țara noastră, am protestat în fața Guvernului și Parlamentului, cerînd anularea semnării acordului cu UE. Am protestat și în fața sediului Consiliului Europei în

Bruxelles în ziua cînd a fost semnat Acordul de Asociere. Noi am acumulat aproape un milion de semnături din partea cetățenilor Moldovei, care doresc ca țara noastră să adere al Uniunea Vamală. – În pofida faptului că Acordul de Asociere totuși a fost ratificat, noi nu ne vom opri aici. Garda Tînără intenționează să aducă la guvernare o forță politică, care va denunța acest acord cu UE și va duce Moldova în Uniunea Euroasiatică.

Please follow and like us:
Tucan: „Doresc ca generația mea să rămînă și să muncească în Moldova”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: