1 DSC_0078

Astăzi membrii ai Partidului Socialiștilor, activiștii din „Garda Tînără” dar și mai mulți locuitori ai capitalei au protestat în fața Guvernului RM, împotriva semnării Acordului de Asociere cu UE, organizare referendumului privind vectorul țării, dar și pentru întreprinderea unor măsuri urgente cu privire la scandalul de ieri din Găgăuzia, informează Actualități.md.

Protestatarii au scandat: „Nu represiunilor politice! Vrem Referendum! Cerem dreptate! Opriți semnarea Acordului!”

Starea de lucruri actuală nu mai poate fi tolerată, iar deciziile unilaterale ale guvernării acceptate. DSC_0083 Oamenii trebuie să decidă în cadrul unui Referndum încotro să meargă ţara spre Est sau Vest.

“De cinci ani de zile această guvernare duce RM spre cursul european, însă astazi mai multe sondaje arată ca poporul nu a ales calea europeană ci majoritatea  din ei dimpotrivă aleg aderarea spre Uniunia Vamală.Astazi noi spunem ca „Vrem Referendum” deoarece mai mult de 70 % din popor spune că Moldova merge spre o cale greșită”,  a precizat avocatul PSRM Vasile Bolea.

„Acest de acord de asociere nu dă Moldovei nimic, noi nu putem exporta nimic în UE, pentru că noi nu putem corespunde normelor europene, ne vor permite să exportăm 500 de tone de suc de poamă pe an dar celelate unde să le ducem? Deschiderea graniței nu ajută cu nimic deoarece oamenii noștri vor să poată munci să facă un ban și să vina liber acasă, însa acest lucru nu e posibil. Acest regim nu permite oamenilor noștri să muncească acolo, astfel ei vor fi nevoiți să lucreze doar la negru timp de 90 de zile și apoi să vină acasă sau să nu vină deloc, și să stea ilegal. Europa vrea ca din țara asta să nu mai ramînă nimic. Guvernarea i-a credite de milioane dar nu face nimic din acei bani, nu se vede nimic nu se construiește nici o uzină  ca să se poată produce ceva, toate aceste credite o sa îngroape poporul moldav” a menționat membrul PSRM Oleg Lipschii.

“Noi vrem ca în această țară într-adevăr să fie respectată democrația și drepturile omului, cetățenii RM, nu vor să  mai admnită asemenea acțiuni DSC_0179ale guvernanților” a adăugat socialistul Vlad Bătrîncea.

Totodtă protestatarii au solicitat ca ministru de Interne DorinRecean, să facă regulă în întîmplarea de ieri din Găgăuzia, unde fostul șef al raionului Vulcănești, membru al PD, Serghei Cernev a sărit peste masă și l-a lovit în față pe președintele  APG, Dmitri Konstantinov iar pe Bașcanul Mihail Formuzal cu piciorul. Persoanele care au provocat scandalul de ieri trebuie să stea la pușcărie, în caz contrar se va insista pe demisia ministrului de Interne.

Potrivit protestatarilor aceasta a fost prima acțiune de protest din șirul de acțiuni pe care le-au planificat. Urmează proteste în masă, socialiștii vor picheta cu mii de oameni semnarea Acordului cu UE, și vor  mobiliza masele pentru susținerea aderării Moldovei spre Uniunea Vamală.

Please follow and like us:
Socialistii au protestat in masa impotriva semnarii acordului cu UE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: