RecenteTop

Serghei Doina: Ministerul Sănătății a început genocidul social

Noi reguli în instituțiile medicale. Asta după ce ministerul Sănătății a elaborat un ordin în care se stipulează că internarea pacienților în spitale va fi limitată. Potrivit documentului, pe patul de spital vor ajunge doar pacienții în stare gravă, restul, vor fi nevoiți să se trateze în condiții de ambulator. Scopul noii metodologii este doar de a economisi bani, dar nu și oferirea serviciilor medicale pentru bolnavi. Părerea este exprimată de unul din fondatorii ”Garda Tânără”, Serghei Doina.

1468655_633215620113267_6100765135485591058_n

«Ministerul Sănătății își motivează decizia prin faptul că acest ordin va permite economisirea banilor de către instituțiile medicale, iar serviciile oferite pacienților în stare gravă vor fi de calitate. Faptul că acești bolnavi vor fi îngrijiți mai bine este plauzibil, dar ce se întâmplă cu ceilalți pacienți? Guvernanții fac tot posibilul ca să reducă numărul angajaților medicali din localitățile țării. Din acest motiv, tinerii specialiști nici nu se arată interesați de a profesa această meserie nobilă și aleg să plece din țară. Iar medicii care rămân acasă depun o muncă enormă. Doar unui singur angajat medical îi revin 5 mii de pacienți. În astfel de condiții, despre ce fel de servicii de calitate putem să vorbim, în condiții de ambulator, dacă fizic, medicul nu are forțe să deservească un număr atât de mare de persoane. Nu este clară logica ministerului Sănătății și a întregii guvernări. Autoritățile continuă genocidul social și fac deja economii pe sănătatea cetățenilor” – precizează Doina.

Anul trecut, din țară au plecat 6192 de angajați medicali. Din numărul total, cei mai mulți sunt cu statut de medic, iar numărul acestora este în continuă creștere. Este vorba de 1290 de medici, ceea ce reprezintă cu 300 de persoane mai mult decât în 2014, sau de aproape două ori față de anul 2010.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *