Delegația ”Gărzii Tinere” participă la forumul moldo-rus pentru studenți din Kursk. Orgaizatorii evenimentului este Univesitatea de stat de Sud-Vest în parteneriat cu Ministerul Educației și Științei a Federației Ruse și Agenția Federală pentru tineri.

Forumul moldo-rus pentru studenți are drept scop consolidarea relațiilor de parteneriat între cele două țări, schimbul de experiență în sfera tineretului, crearea și realizarea în comun a proiectelor pentru tineri.

Cu un cuvânt de salut pentru tineri a venit rectorul Universității de Stat de Sud-Vest, Serghei Emelianov și directorul Centrului Internațional pentru Tineret, Alexei Liubțov. Cei doi au menționat importanța colaborării dintre tinerii din Federația Rusă și Republica Moldova.

Directorul Centrului Internațional pentru Tineret, Alexei Liubțov, a declarat, totodată, asupra importanței forumului:
”Noi trebuie să dezbatem problemele, care există la moment între noi și partenerii noștri din Moldova. În prezent, este foarte important să tragem unele concluzii din trecut și să abordăm cu seriozitate viitorul. Iar principalul scop este împărtășirea experienței și să găsim puncte comune pentru colaborarea noastră viitoare.

Nichita Țurcan, membrul Consiliului de Coordonare a aripii tinere a PSRM, și-a expimat speranța asupra viitoarei colaborări:
”Foarte plăcut, că aici, în Kursk, suntem așteptați, și nu doar o dată, delegația noastră, dar acum suntem cel puțin 30 de persoane, acest lucru are loc în premieră. Eu cred, că acest forum va deveni un catalizator petru dezvoltarea relațiilor dintre tineri la nivel internațional. Sperăm, că vom deveni primii, care vom deschide această ușă.

Pe parcursul mai multor ani, Universitatea de Stat de Sud-Vest în colaborare cu ”Garda Tânără” din Moldova, organizează evenimente și pun în aplicare proiecte ce țin de colaborarea tinerilor din diferite țări.

Activiștii, prezenți la forum, vor avea parte de un program vast, între care mese rotunde, care au drept scop consolidarea lucrului de echipă în elaborarea proiectelor pentru tineri. Participanții vor vizita ”Korenaia Pustâni” – o locație unică. În urma acestui forum, tinerii participanți vor da start unui proiect cu propuneri pentru autoritățile din Rusia și Moldova, în vederea dezvoltării relațiilor dintre cele două țări.

IMG_1361 IMG_1399 IMG_1402 IMG_1421

Please follow and like us:
A fost dat start forumului moldo-rus în Kursk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: