СДЕЛАЙ ПРАВИЛЬНЫЙ ВЫБОР

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău intenționează să inițieze un referendum pentru demiterea primarului general al Capitalei. Grupul de inițiativă pentru organizarea plebiscitului urmează a fi creat în termene cât mai restrânse, potrivit aleșilor locali socialiști. Ei au precizat că au întocmit și o notă detaliată cu argumente, în care se regăsesc toate fărădelegile comise în municipiu. Consilierii socialiști au declarat că primarul Capitalei s-a remarcat în acești ani printr-un management defectuos și prin fraudarea bugetului municipal.

Consilierii socialiști, membrii organizației de tineret “Garda Tînără” au menționat, că Dorin Chirtoacă s-a întipărit în memoria oamenilor ca fiind o persoană incompetentă, care nu știe să gestioneze cu fondurile bugetare.

media_148905028818905600

Victor Poleacov: “Chirtoacă și liberalii din primărie deseori se ascund după cuvîntul capitala europeană. Dar vrem să le atragem atenția că în capitalele europene în primul rînd se muncește în mod transparent și deschis. Cu regret nici primarul și nici fracțiunea PL din CMC nu cunoaște acest termen. Aici ne referim și la ordinea de zi pregătită de primar care conține întrebări cu subîntrebări. Aceasta din start este o greșeală. Ordinea de zi trebuie să conțină doar proiecte clare care să fie examinate fiecare în parte. ntrebări cu subîntrebări nu pot fi, deaorece asta generează o altă ilegalitate și anume votul “la pachet”, ceea ce le permite lor să voteze “pe sub masă” mai multe proiecte care în fond delapidează capitala. Așa au făcut ei joia trecută, au votat la pachet o chestiune care întrunea alte zeci de subchestiuni care nici nu au fost examinate și făcute publice. Să supui votului o chestiune care coține alte 40 de subîntrebări este un act ilegal, intransparent și inadmisibil”.

TPA_2431  Anton Leadschii: “Chirtoacă a devenit renumit prin mai multe “fapte”. Una dintre ele este tăierea copacilor care se desfășoară la infinit. Chișinăul totdeauna a fost slăvit pentru că este un oraș verde. Astăzi, însă, în favoarea parcărilor, Chișinăul rămîne fără parcuri. Problema parcărilor este una gravă, cu toții știm acest lucru. Dar de ce primarul general și supușii săi soluționează această problemă destrugînd zonele verzi sau trotuarele? De ce nimeni nu ia în seamă opinia chișinăuienilor? Întrebarea este mai degrabă una retorică. Anume asemenea comportament din partea primarului, îi face pe oameni să ceară demisia acestuia. Nici o capitală europeană, eu vă asigur, nu a hotărît problema locurilor de parcare defrișînd păduri sau parcuri. Primarul nostru, însă, face totul cu un singur scop – să își umple buzunarele”.

IMG_2868  Serghei Doina: “Aproape 10 ani în urmă pentru Chirtoacă au votat  o mare majoritate a tinerilor. Ei au crezut că primarul va ține cont de necesitățile lor. Anii trec, dar nimic nu se schimbă. Mai mult ca atît, în proiectul bugetului pentru acest an, pentru una din cele mai importante ramuri – politica de tineret, autoritățile locale au alocat doar 2 milioane de lei, ceea ce reprezintă 0,05 procente din toate cheltuielile municipale. Primăria, pînă la momentul actual nu au aprobat cel puțin conceptul politicii de tineret, nemaivorbind despre realizarea proiectelor importante“.

TPA_2441  Iurii Vitneasckii: “Construcțiile ilegale, distrugerea parcurilor, problema animalelor fără adăpost, corupția – toate au devenit normă pentru capitala noastră. În anii conducerii sale în fruntea primăriei, în oraș problemele doar se înmulțesc. Sute de cazuri de construcții ilegale. De exemplu: construcția de pe str.Miron Costin, construcția situată lîngă pretura sect. Buiucani. Situația critică legată de construcția ilegală de pe Milescu Spătaru. Exploziile și incendiile de la piața centrală, care au luat viața cîtorva oameni. De pe pereții primăriei cade tincuiala. Iar primăria – este fața orașului nostru! Probleme există foarte multe. Din cauza corupției și neprofesionalismului lui Dorin Chirtoacă ele rămîn nesoluționare”.

Pentru inițierea unui referendum, grupul de inițiativă trebuie să colecteze aproximativ 60 de mii de semnături, ceea ce reprezintă 10 la sută din numărul alegătorilor din Capitală.

Acum un an, la inițiativa societății civile și a consilierilor socialiști, a mai fost inițiată o procedură de organizare a referendumului antiChirtoacă. Atunci, grupul de inițiativă a fost înregistrat de către Judecătoria sectorului Centru, însă hotărârea a fost anulată ulterior de către Curtea Supremă de Justiție.

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
De ce Chișinăul are nevoie de demiterea lui Chirtoacă?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: