OpinieRecenteTop

Nichita Ţurcan: Şalaru nu are dreptul moral să distrugă monumentele

Locuitorii din Corneşti luptă din răsputeri contra deciziei ministrului-veterinar, Anatol Şalaru, care vrea să scoată tancul din sat.

«Plecaţi de aici! Fascismul nu va trece», – s-au adresat locuitorii angajaţilor care au venit să execute instrucţiunea dată de ministrul Apărării.

“Nu contează care este atitudinea voastră faţă de cel de-al Doilea Război Mondial. Acest monument este istorie şi parte din viaţa noastră. Au luptat buneii şi străbuneii noştri şi au ieşit învingători…

Tancul din satul Corneşti este parte din istoria noastră. Tot ce s-a întâmplat atunci, face parte din trecutul nostru!

Monumentul a fost ridicat în cinstea ostaşilor căzuţi pe câmpul de luptă care ne-au adus pacea de care ne bucurăm noi toţi!

Astfel de intelectuali, ca Şalaru, nu au dreptul moral să distrugă monumentele doar pentru faptul că se conduc de o alte idiologii.

Vă place Europa? Priviţi cum stau neclintite acolo monumentele din perioada sovietică. Câte statui cu Lenin există. Nimeni nu le atinge, din simplul motiv că oamenii îşi respectă istoria, indiferent care a fost ea!

Memorie eternă eroilor!!!”, – afirmă membrul „Garda Tânără”, Nichita Ţurcan, cu referire la intenţia ministrului Apărării.

Amintim faptul că deputaţii socialişti, împreună cu activiştii civici, au stat de veghe noaptea trecută lângă tancul din satul Corneşti, raionul Ungheni, care se vrea a fi scos de către ministrul Apărării, Anatol Şalaru.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *