Despre acest lucru anunță membrul Consiliului de Coordonare ”Garda Tânără”, Nichita Țurcan, în cadrul conferinței-online ”Viziunea tinerilor despre geopolitică”. Forumul a avut loc în data de 2 decembrie, la Universitatea de Stat din Rusia.

Astfel, tinerii lideri politici din Polonia, Moldova, Armenia, România și Kazakstan au vorbit despre proiectele internaționale pentru tinerii din mai multe țări, ca oportunitate pentru o mai bună comunicare între țări. Totodată, participanții au abordat și posibilitatea implicării tinerilor în politică.

«Între Moldova și Rusia există o strânsă colaborare, de-a lungul timpului. În ultimul timp, guvernarea încearcă însă să pună piedici. Alegerea lui Igor Dodon în fruntea statului va schimba însă situația la nivel de geopolitică. Liderul nostru nu o singură dată a declarat că prima vizită oficială va fi făcută la Moscova. Invitația liderului de la Kremlin a fost deja acceptată. Există două probleme care trebuie rezolvate de cei doi președinți: întoarcerea produselor moldovenești pe piața rusă și scoaterea interdicției pentru unii moldoveni, care nu pot intra pe teritoriul Rusiei.

Tinerii noștri, din păcate, nu au posibilitate să se implice în soluționarea a astfel de conflicte, la nivel de tineri, deoarece țara noastră nu dispune de o politică de tineret. Dar totul se va schimba, odată cu alegerea noului președinte de țară, care fiind liderul unui partid de opoziție, întotdeauna a atras o atenție sporită tinerilor», — afirmă Nichita Țurcan.

Please follow and like us:
Nichita Țurcan: Schimbarea geopoliticii, odată cu venirea în funcția de președinte a lui Igor Dodon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: