Popularitatea preşedintelui ţării continuă să crească. Potrivit ultimului studiu sociologic, peste 56,2 la sută dintre cetăţeni consideră că Igor Dodon este unicul politician în care pot avea încredere. Astfel, fiecare al doilea cetăţean al ţării are încredere în şeful statului.

“A trecut doar jumătate de an de când Igor Dodon a fost ales în calitate de preşedinte al ţării. În această perioadă popularitatea acestuia a crescut, iar motive pentru acest fapt sunt multe. Preşedintele ţării a recepţionat şi examinat un număr record de petiţii ale cetăţenilor, a mes în 10 raioane, unde a discutat cu oamenii despre problemele existente şi a promis rezolvarea acestora. În rezultatul a doar câteva vizite a reuşit iniţierea restabilirii relaţiilor de prietenie cu Federaţia Rusă, semnarea amnistiei migraţionale şi redeschiderea pieţei ruse pentru produsele noastre. Toate rezultatele sunt spre binele cetăţenilor, care au avut de suferit în ultimii ani din cauza guvernării pro-europene. Din acest motiv, popularitatea preşedintelui nu ne uimeşte. În prezent, în Republica Moldova există o singură formaţiune- PSRM, care pledează constant pentru politica socială, pentru oameni. Igor Dodon a ajuns în fruntea ţării, dar pledează pentru aceleaşi lucruri”, a declarat membrul consiliului de coordonare a “Gărzii Tinere”, Nichita Ţurcan.

Pe plan extern, preşedintele ţării a reuşit să reia discuţiile cu Federaţia Rusă. În rezultat, a crescut considerabil exportul produselor moldoveneşti pe piaţa rusă şi a fost rezolvată problema miilor de migranţi moldoveni aflaţi la muncă în Rusia. Igor Dodon a semnat acordul de colaborare cu Uniunea Eurasiatică şi a devenit primul preşedinte de stat din afara Uniunii, care a participat la adunarea Uniunii Eurasiatice. Acolo, Igor Dodon a depus solicitarea ca Moldova să devină observator în cadrul Uniunii Eurasiatice. Mai mult, preşedintele a propus Uniunii Europene despre iniţierea unor negocieri trilaterale cu Rusia, pentru a rezolva problemele economice, care au apărut în urma Acordului de asociere, iar în cadrul întrevederilor la Bruxelles şi-a expus opinia ca NATO să acorde statut neutru ţării noastre. În această perioadă, Igor Dodon a stabilit relaţii strategice cu Bulgaria şi Turcia, iar o altă prioritate a preşedintelui este stabilirea relaţiilor de prietenia cu diaspora moldovenească din aceste ţări, dar şi altele.

Please follow and like us:
Nichita Ţurcan: preşedintele acţionează pentru cetăţeni, care au avut de suferit de pe urma guvernării pro-europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: