22365157_10214157841210288_3084660491263855071_n

Nichita Țurcan: Suntem în căutarea unei soluții optime, astfel încât orășenii să aibă toate condițiile de a se deplasa prin oraș

În cadrul Consiliului Municipal Chișinău a avut loc ultimele dezbateri privind implementarea sistemului unic de tichetare electronică în transportul public. Organizatorii evenimentului au fost consilierii municipali din partea PSRM. La invitația aleșilor locali, la Chișinău a venit expertul independent, fostul ministru al Infrastructurii din Ucraina, Alexandr Malin. Expertul a împărtășit experiența colegilor din Odesa.

Alesul local PSRM, membru a consiliului de coordonare a ”Gărzii Tinere” Nichita Țurcan, care a inițiat audierile publice, a declarat că orașul are nevoie stringentă de a rezolva problema tichetării electronică în transportul public.

”A venit timpul să trecem la fapte, deoarece acest proiect a stat mult timp uitat. Își aduceau aminte doar în timpul alegerilor din 2011 și 2015. Implementând sistemul de tichetare electronică, vom ușura viața chișinăuienilor. Astfel, oamenii vor ști orarul exact al transportului, vom renunța la achitarea banilor cash. Vom găsi soluția optimă, care să ușureze viața tuturor chișinăuienilor”, a declarat Nichita Țurcan.

Potrivit alesului local, următorul pas este elaborarea conceptului de funcționare a transportului, până la sfârșitul anului. Se preconizează ca proiectul privind tichetarea electronică să fie implementat în decurs de un an și jumătate.