СДЕЛАЙ ПРАВИЛЬНЫЙ ВЫБОР

Președintele țării Igor Dodon a cerut să fie întors în școli disciplina Istoria Moldovei. Șeful statului a adresat o scrisoare oficială la adresa Guvernului prin care cere introducerea în curricula școlară a disciplinei Istoria Moldovei începînd cu noul an școlar.

Член Координационного совета “Молодой Гвардии” Никита Цуркан отмечает, что наши школьники давно нуждались в такой дисциплине.

Membrul Consiliului Coordonator a “Gărzii Tinere” Nichita Țurcan menționează că elevii noștri demult aveau nevoie de această diciplină.

“Dacă spunem lucrurilor pe nume, atunci trebuie să recunoaștem, că educarea patriotică a tinerilor noștri șchiopătează enorm. Istoria studiată în școli are o influență majoră în acest context. Cred că nu voi exagera, daca voi spune, că nici într-o țară din lume, în afară de Moldova, nu se studiază istoria statului vecin.

Ani la rînd școlarilor li se impune ideea că Moldova nu s-a format ca stat și că pe teritoriul ei mereu au trăit românii iar noi suntem descndenții lor.

De la această influență negativă sunt salvați doar acei, a căror părinți spun: “Noi locuim în Moldova, aceasta este țara noastră și noi trebuie să o iubim și să o stimăm”. Și într-adevăr, nu putem spune că în țara noastră locuiesc urmașii unei singure națiuni. Istoria arată că pe parcursul a 7 secole între Nistru și Prut au trăit reprezentanții diferitor națiuni și toți ei au conviețuit împreună într-o țară – Moldova. Noi am avut și victorii și înfrîngeri. Domnitorii noștri au luptat pentru independența țării noastre. Ștefan cel Mare a luptat eroic cu turcii, care erau ajutați anume de români, istoria cărora astăzi noi suntem nevoiți să o studiem în școli. Este timpul să ne dăm seama că Moldova este un stat suveran cu propria istorie. Și anume această istorie trebuie studiată în școli”, – a subliniat Nichita Țurcan.

 

 

Please follow and like us:
Nichita Țurcan: Moldova este un stat independent cu propria istorie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: