Rezultatele BAC-lui nu mai este o surpriză pentru nimeni. În acest an, examenele de BAC nu au fost susţinute de 46,05% din absolvenţi. Doar 53,95% dintre aceştia l-au susţinut. Nota medie de 8 au primit 1316 elevi din 21520. Note de 9 au primit 172 de absolvenţi, iar cu 10 pe linie, doar un singur elev. Membrul consiliului coordonator al asociaţiei «Garda Tânără» afirmă că Ministerul Educaţiei trebuie să se axeze pe problemele din educaţie.

«Examenele de BAC au devenit un coşmar atât pentru absolvenţi, cât şi pentru părinţi şi profesori. În fiecare an, elevii sunt supuşi terorii şi sunt verificaţi ca nişte criminali la fiecare examen cu ajutorul camerei video. Elevii sunt educaţi cu forţa şi cu violenţa. Studenții trebuie să fie încurajați și răsplătiți pentru notele bune pe parcursul anilor de școală și nu să fie intimidaţi şi urmăriţi cu bâta”, – a spus Nichita Țurcan.

Ţurcan a amintit faptul că examenele de BAC au fost introduse pentru a stârpi corupţia, care s-a instaurat în sistemul de educaţie. «Dar iată paradoxul: corupţia din instituţiile superioare de învăţământ a acaparat tot mai mult din sistemul de educaţie», — a punctat Ţurcan.

«Insistăm pe faptul ca examenele de BAC să fie scoase şi să se introduse examenele la intrarea la facultate. În acest fel, absolvenţii care vor să acceadă la facultate vor fi interesaţi să înveţe mai bine obiectele de care vor avea nevoie la universitate. Examenul de bacalaureat a demonstrat faptul că sunt neeficiente. În astfel de condiţii, Ministerul Educaţiei trebuie să se axeze pe calitatea actului de învâţământ şi nu pe culoarea ştrampilor şi a căciulii», — a menţionat Nichita Ţurcan.

Amintim faptul că în 2014, după introducerea modificărilor privind examenele de BAC, doar 44% dintre absolvenţi au susţinut examenul, iar în 2015 – 55,41%.

Please follow and like us:
Nichita Ţurcan: Ministerul Educaţiei trebuie să se axeze pe problemele din educaţie şi nu pe culoarea ştrampilor şi a căciulii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: