Proiecte InternaționaleOpinieRecenteTop

Nichita Țurcan: «Dialog în numele viitorului» — platformă ideală pentru consolidarea relațiilor diplomatice

Reprezentanții Garda Tânără» au participat la forumul internațional din Moscova, cu titlul «Dialog în numele viitorului – 2016» – un program educațional al Fundației pentru susținerea diplomației ”A. M. Gorceacova”. Moldova a fost reprezentată de membrul coordonator al Asociației ”Garda Tânără”, responsabilul de Departamentul Relații Internaționale, Nichita Țurcan.

«Este important faptul că evenimente de genul forumului ”Dialog în numele viitorului”, oferă oportunități majore pentru tinerii din diferite țări. Este o platformă unică în care reprezentanții țărilor și a continentelor pot să-și împărtășească viziunile și să se expună asupra mai multor probleme. Sunt bucuros că în acest an, la acest forum am avut posibilitate să merg eu, ca delegat din partea Moldovei. Cunoștințele și experiența obținută la acest forum, neapărat le voi implementa în activitatea organizației noastre de tineret. Sunt convins că discuțiile în astfel de format deschid multe oportunități și ne dă încredere în viitor. În 10-20 de ani, mulți dintre noi ne vom afla la conducerea țării. Și cine știe, poate grație cunoștinței la acest forum, vom rezolva conflictele dintre țări mai ușor», — a afirmat Nichita Țurcan, la întoarcerea în Chișinău.

În decursul celor trei zile de activitate a forumului, participanții au abordat probleme ce țin de securitatea mondială, dar și probleme de ordin politic și economic. În ultima zi a evenimentului, tinerii au avut o întâlnire cu ministru rus de Externe, Serghei Lavrov.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *