СДЕЛАЙ ПРАВИЛЬНЫЙ ВЫБОР

În cea de-a treia zi, a vizitei sale în Moscova, președintele Republicii Modlova, a avut o întrevedere cu studenții moldoveni, care-și fac studiile la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova, MGIMO.

Potrivit lui Dodon, în cadrul acestei întîlniri, le-a povestit tinerilor despre rezultatele dicuțiilor care au avut loc ieri cu președintele rus Vladimir Putin, a vorbit despre căile de soluționare a problemei transnistrene dar și despre viziunile și prioritățile sale în funcția de președinte al țării.

“M-am bucurat să aud și să răspund la numeroase întrebări. Studenții moldoveni care studiază în MGIMO, s-au arătat preocupați de problema secțiilor de votare deschise în Rusia. Au întrebat despre locuri de muncă în Moldova. Sunt îngrijorați că atunci cînd se vor întoarce acasă nu vor putea găsi un loc de lucru potrivit profesiei studiate. I-am asigurat că, în calitate de președinte al țării sunt interesat de faptul că toți cei care-și fac studiile în străinătate să se întoarcă acasă, iar pentru acest lucru voi încerca să creez în Moldova, toate condițiile necesare pentru dezvoltarea și formarea lor. Întotdeauna am spus și voi spune: tineretul este viitorul țării noastre, iar noi trebuie să depunem toate eforturile pentru ca acest viitorul să fie luminos!”, scrie șeful statului pe pagina sa pe rețelele de socializare. După întrunire, tinerii au primit 350 complecte de cărți “Istoria Moldovei”, în 3 volume.

Membrul Consiliului Coordonator al Gărzii Tinere, Nichita Țurcan a subliniat că un președinte adevărat trebuie să-și manifeste interesul față de problemele tinerilor, pentru că ei sunt viitorul țării.
TPA_9724_1

“Spre mare regret, conducerea statului nu acordă atenție tineretului în țara noastră. Conducerea își amintește despre tineri doar în timpul campaniei electorale. În această perioadă toți vorbesc despre suportul pentru tineret, tinerile familii și specialiști. Obiectiv, în ultimii zece ani, nu au fost întreprinse măsuri pentru a stabili un dialog cu tineretul. Pe parcursul unei luni, însă, din moment ce Igor Dodon a fost numit șef al statului, a fost anunțată susținerea a zeci de inițiative și proiecte. Este de menționat că președintelui nu îi este frică să se întîlnească cu tineretul și să le explice prioritățile politicii sale. În luna noiembrie, Idor Dodon a anunțat despre suportul său delegației tinerilor din Moldova pentru participarea la Festivalul tinerilor și studenților în Soci 2017. La întrevederea care a avut loc la MGHIMO, acesta a asigurat studenții în privința creării locurilor de muncă, astfel încît, tinerii să se poată întoarce în țară după finisarea studiilor, fără frica, că nu vor putea obține un loc de muncă. Eu am ferma convingere că anume cu un astfel de președinte, Moldova are viitor.”, a subliniat Nichita Țurcan.

Please follow and like us:
Nichita Țurcan: Dialogul președintelui cu tinerii este foarte important pentru Republica Moldova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: