RecenteTop

Garda Tînără îndeamnă spre țeluri nobile

114159_orSîmbăta trecută, pe 13 decembrie a avut loc ședința ordinară a Consiliului Republican al Gărzii Tinere, unde au fost totalizate rezultatele anului 2014 și au fost trasate planurile pentru anul 2015.  De asemenea, în cadrul acestei ședințe, Secretarul Executiv al Gărzii Tinere, Radvan Marina, a predat conducerea noului lider, Poleacov Victor.

Reporterul nostru a realizat un interviu cu noul conducător al Gărzii Tinere:

Rep.: Victor, de cît timp sînteți membru al Gărzii Tinere?

Poleacov: Pentru prima dată, am pășit pragul oficiului Gărzii Tinere în septembrie 2012, la invitația unui gardist, fapt pentru care îi mulțumesc mult. Din prima m-a frapat modul cu care m-au întîlnit tinerii acestei asociații obștești, toți pozitivi, plini de viață, gata să-ți sară în ajutor atunci cînd ai nevoie. Țin minte, în acea seara, erau vreo 20 de tineri în oficiu. Cineva era ocupat de pregătirea unei cereri, cine pregătea decorații pentru un flash-mob, un alt grup de tineri discuta o situație stupidă din activitatea guvernării, toți aveau o ocupație și nimeni nu avea timp să se plictisească. Spre finele acelei seri, eu nu aveam dubii referitor la întrebarea să vin ori să nu vin altă dată în oficiu. A doua zi eu iarăși am venit în oficiu și a treia zi și acum eu la fel sunt în birou.

Rep.: Ce v-a inspirat să aderați la organizație?

Poleacov: În orice instituție nu te-ai afla, prima la ce atragi atenția sunt persoanele, adică colectivul și relațiile între ele, ce includ în sine comunicarea, respectul reciproc și alte momente. Duc discuția spre concluzia că anume oamenii ce IMG_2947m-au înconjurat în acea zi, cînd am vizitat Garda Tînără pentru prima dată, m-au făcut să pășesc pragul din nou și din nou. Vreau să spun că tinerii au o energie deosebită. Aceasta te împinge spre țeluri nobile.

Rep.: Ce înseamnă pentru dumneavoastră Garda Tînără?

Poleacov: Pentru mine, Garda Tînără reprezintă mediul în care poți conta pe asistență în dezvoltarea personală, unde sunt vorbitori pe măsură, într-o atmosferă caldă, totul pentru a fi autentic, puternic și de succes. Garda Tînără este un cadru de inspirație, de instruire și acțiune spre binele societății.

Rep.: Victor, cum planificați să dezvoltați organizația? Ce proiecte în cadrul politicii de tineret dvs. planificați să implementați?

Poleacov: Cu toate că Garda Tînără este o asociație relativ tînără, aceasta s-a dezvoltat cu tempouri rapide. Parcă nu demult asociația avea cîțiva membri, iar acum sunt sute de membri în toată țara.  Garda Tînără implementează multe proiecte interesante.  Deci, îmi propun în primul rînd să consolidez ceea ce s-a atins pînă acum. Vreau ca proiectele de felul „Școala tînărului lider” sau „City Quest” în Garda Tînără să cunoască o nouă etapă în dezvoltare, iar tradițiile frumoase precum colectarea în continuu a datelor și reeditarea „Cartea memoriei” să aibă loc în fiecare an. Un joc ce nu cunoaște vîrsta și limita umorului – TVC, trebuie să ne bucure în continuu, căci să nu uităm, umorul dă continuitate vieții. Zeci de alte proiecte sau acțiuni pe care le petrecem în decursul anului vor avea loc și în următorii ani.

Este evident că nu ne vom opri la ceea ce deja am atins și ne vom propune inițierea unor proiecte noi în cel mai scurt timp, iar componentele de bază pentru început vor fi – activități de dezvoltare personală; organizarea evenimentelor, susținerea inițiativelor, care duc la schimbarea în bine; organizarea evenimentelor relaxante, de petrecere a timpului liber, fondurile colectate fiind donate cauzelor, ce contribuie la schimbare. La fel, voi atrage o deosebită atenție proiectelor care au tangență cu sportul. Eu personal practic sportul în fiecare zi și m-am convins că sportul dezvoltă nu doar corpul, ci și caracterul, spiritul de echipă, contribuie la abandonarea subestimării și dezvoltă încrederea în sine, dar și crește performanța intelectuală.

Nu în ultimul rînd, voi atrage o deosebită atenție managementului în asociație.

Rep.: Ce obiectiv vă propuneți să atingeți în calitate de conducător al Gărzii Tinere?

Poleacov: Eu vreau ca în Garda Tînără să creăm un mediu al oamenilor, care în mod responsabil și fără frică vor să muncească asupra sa, ca să cultive profesionalismul și pozitivul, care înțeleg că schimbarea în societate se începe de la sine însuși.  Vreau ca Garda Tînără să consolideze poziția și să rămînă o asociație care spune “NU” cedării în fața provocărilor vieții, care va celebra unicitatea fiecărui individ și care va contribui la o Moldovă mai bună nu doar prin vorbe, dar și prin fapte, lăsînd ca acestea din urmă să vorbească mai tare.

Rep.: Victor, ce mesaj doriți să transmiteți tinerilor gardiști?

Poleacov: Sunt convins că gardiștii au idei bune pentru inițierea unor proiecte noi.  Eu vreau ca tinerii gardiști să cunoască, că acum e momentul să acționați, să fiți voi schimbarea pe care v-o doriți în societate.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *