Festivalul Internațional al tinerilor și studenților - 2017OpinieRecenteTop

”Garda Tânără” a participat la forumul pentru organizațiile de tineret din țările CSI

În Capitala Federației Ruse a avut loc forumul pentru organizațiile de tineret din țările CSI. Evenimentul este o platformă internațională de comunicare, care întrunește liderii comunităților studențești, dar și reprezentanții organizațiilor pentru tineri. Forumul a fost organizat cu susținerea Camerei Publice, a Dumei de Stat și a Ministerului Învățământului și Științei din Rusia.

19702278_10213290088277007_8246132124294119829_n

”Săptămâna trecută a avut loc, după părerea mea, unul dintre cele mai importante evenimente ale anului – forumul pentru tinerii din țările CSI. Trebuie să menționez că, pentru prima dată din anul 2006, au participat reprezentanții tuturor statelor membre a CSI. În decurs de patru zile am avut ocazia să lucrăm împreună cu specialiști, consultanți ai Ministerului Învățământului și Educației din Federația Rusă, cu deputați din Duma de Stat, membri ai Camerei Publice din Rusia. Suntem plăcut surprinși că, la forum am întâlnit persoanele care au aceeași ideologie, și care sunt gata să ajute Moldova în integrarea eurasiatică. În timpul apropiat, vom începe colaborarea cu colegii noaștri. Am discutat și despre posibilitatea participării în cadrul platformei ”Dialogul eurasiatic”, a declarat membrul consiliului de coordonare a ”Gărzii Tinere”, Nichita Țurcan, care a participat la forum.

Participanții au discutat despre voluntariat, dezvoltarea cooperării socio-umanitare, mediului şi securităţii internaţionale. Pe parcursul a câteva zile, tinerii au avut posibilitatea să facă schimb de experiență în realizarea proiectelor în țările pe care le reprezintă, au discutat despre antreprenoriatul social, diplomația populară, programele internaționale de educație, dar au discutat și depre terorism și încălcarea drepturilor.

Cei mai mulți dintre participanți au fost reprezentanți ai comitetelor țărilor participante, astfel subiectul actual de dezbatere a fost ediția a XIX-a a Festivalului Mondial pentru tineri și studenți. Astfel, în cadrul mesei rotunde s-a discutat despre organizarea festivalului, un alt subiect a fost formarea delegațiilor naționale a țărilor membre CSI.
Forumul a avut loc în perioada 25-29 iunie la Moscova. Peste 50 de lideri a organizațiilor pentru tineri au participat la eveniment. Reprezentanții Republicii Moldova au participat pentru prima dată la forum din anul 2009.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *