Aripa de tineret a Partidului Socialiștilor din RM „Garda Tînără” își exprimă profunda indignare în legătură cu obligarea de către Partidul Democrat a elevilor să iasă la mitingurile de susținere a cuazelor acestei formațiuni. Mai mult, „Garda Tînără” îi cere ministrului Educației să intervină în acest sens și să nu permită utilizarea copiilor în acțiunile cu tentă politică.

În acest contect „Garda Tînără” a emis următoarea declarație:

Nu putem fi nicidecum indiferenți vis-a-vis de situația cu care ne-am pomenit ieri, 12 ianuarie! De fapt, farsă regizată de către PDM, în mai mult orașe ale țării, ca de exemplu Cahul și Nisporeni, unde mulțimea parcă solicita, parcă nu, de la președintele în exercițiu, Nicolae Timofti, înainatarea unei candidaturi din împrejurarea oligarhului Vladimir Plahotniuc, în fruntea executivului țării, a Guvernului.

Prin șantaj, aceștia au scos liceenii și studenții, precum și lucrători ai unor instituții de stat în stradă, cărora le-au pus la dispoziție doar o singură soluție – ieșirea la mitingurile organizate în orașele republicii.

Vrem să atenționăm conducerea ministerului educației asupra faptului că copiii nu trebuie șantajați și scoși în stradă împotriva voinței sale, amenințîndui cu excluderea din instituția de învățămînt, ci să le asigure o calitate înaltă a studiilor și prezența la ore!”, subliniază tinerii din GT.

„Garda Tînără” menționează că astăzi, 13 ianuarie, se planifică o nouă acțiune de protest, deja în capitală. Din surse de încredere au ajuns mesaje precum că și astăzi, elevii și studenții mai multor instituții de învățămînt din țară, împotriva voinței sale, șantajați, să părăsească aulele școlare, liceale sau a universităților în favoarea mitingului programat miercuri, în Chișinău.

„Solicităm în acest sens, Corinei Fusu, ministrului Educației, să întreprindă măsuri de urgență într-u reprimarea unor cazuri precum s-au petrecut astăzi în Cahul, Nisporeni și alte orașe ale Republicii Moldova, să organizeze o întrunire de urgență în cadrul ministerului și să adopte măsuri de protecție a celor ce foarte posibil, astăzi vor fi din nou șantajați că să iasă la miting”, conchide aripa de tineret a PSRM.

 

Please follow and like us:
Garda Tanara ii cere Corinei Fusu sa nu permita ca elevii din scoli, sub santajul Partidului Democrat sa iasa la mitingurile formatiunii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: