СДЕЛАЙ ПРАВИЛЬНЫЙ ВЫБОР

Liderii ”Gărzii Tinere” au participat la masa rotunda “Să salvăm râul Nistru“. Participanții la forum au menționat că cea mai importantă sursă de apă se află în pericol, însă autoritățile nu întreprind nici o măsură pentru a înlătura riscurile.

”Nivelul scăzut a apei în Nistru se produce din cauză că Ministerul Mediului nu își îndeplinește funcțiile. Anume din acest motiv, toți cetățenii responsabili trebuie să se consolideze, să-și unească forțele pentru a înlătura riscurile care planează asupra Nistrului. Trebuie să insistăm mai mult asupra autorităților și să prevenim seceta. În prezent, salvarea râului Nistru este de o importanță națională, iar faptul că în bazinul râului Nistru locuiesc opt milioane de oameni, problema poartă un caracter, aș spune, internațional”, a declarat liderul ”Gărzii Tinere”, Victor Poleakov.

”Nistrul este unul din arterel principale ale Europei. Nu îmi imaginez Germania fără Rhein, Ucraina fără Dnepr, sau Egiptul fără Nil. Exact în acest fel, nu îmi imaginez Moldova fără Nistru. În prezent, râul Nistru, care este un punct strategic pentru țara noastră, se află în pericol. Dar prea puțini se arată interesați de această problemă. Se vorbește mult, dar nu toți dau importanță, însă între timp, riscăm să avem secetă hidrologică. În această vară, Chișinăul riscă să rămână fără apă”, a menționat membrul Consiliului de coordonare a ”Gărzii Tinere”, Iurii Vitneanski.

În anul 2015, nivelul apei în râul Nistru a scăzut de la 11 metri la 8,4 metri. În primăvara anului 2016, în urma inundațiilor, nivelul apei se afla între 8,4 — 8,5 metri. Nivelul minimal pentru a asigura chișinăuienii cu apă este de 8,3 metri.

Please follow and like us:
Risc de secetă hidrologică în Moldova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: