RecenteTop

Mihail Balica: Ambasadorul Moldovei trebuie să fie un profesionist, pentru care interesele țării noastre să fie pe primul plan

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a cerut guvernului să inițieze procedura de retragere a ambasadorului Moldovei în România, Mihai Gribincea. Unul din activiștii Gărzii Tinere, Mihail Balica, menționează, că în alt stat democratic și independent, guvernul demult ar fi retras ambasadorul pentru declarații care contrazi suveranității țării.

“Așa numitul ambasador al Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea, se pare că și-a confundat profesia. Prin declarațiile sale, el a demonstrat că nu este acel diplomat, care trebuie să reprezinte interesele statului cărui slujește, ci avocatul unui tip controversat din România, care pretinde a fi cetățean al Republicii Moldova, adică Trăian Băsescu. Dnul Gribincea trebuie urgent demis din funcție și înlocuit cu un adevărat patriot care indiferent de locul aflării, să acorde prioritate intereselor statului suveran si independent, Republica Moldova!”, – a constatat Balica Mihail.

Igor Dodon a vorbit despre inițiativa de a retrage ambasadorul Moldovei în România imediat după declarațiile acestuia. Mihai Gribincea a subliniat că decretul privind retragerea cetățeniei lui Trăian Băsescu poate fi  declarat neconstituțional.

Amintim, că pe data de 3 ianuarie, Igor Dodon a semnat un decret de retragere a cetățeniei moldovenești de la Traian Băsescu.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *