OpinieRecenteTop

Iurii Vitneanskii: Guvernarea profită de pe spatele pensionarilor

După intrarea în vigoare, din 1 octombrie, a noilor tarife la agentul termic, furnizorul de căldură a insistat ca să fie exclusă prevederea legală care permite achitarea căldurii în rate. Acum, pentru fiecare zi de întârziere, se vor aplica amenzi.

Consilierul municipal PSRM, membrul Comisiei privind administrarea locativ-comunală, membrul Consiliului de Coordonare al Asociației Obștești ”Garda Tânără”, Iurii Vitneanskii, afirmă că guvernarea trebuie să identifice soluții pentru a nu face povara grea privind achitarea facturilor de către consumatori.

14291927_1231169806915340_1360167732828324261_n

“Guvernarea adoptă doar legi, în urma cărora să scoată bani din cetățenii țării. Nu este de mirare, că în urma furtului miliardului, se caută soluții pentru a acoperi gaura în buget. Nimic înafară de majorarea tarifelor și aplicarea amenzilor nu inventează. De unde însă pensionarii și oamenii care lucrează să găsească bani pentru a achita miile de lei care vin pe facturile la energia termică. Este necesar să se gândească la modalități de a face mai ușoară povara achitării facturilor, dar nu să îngroape oamenii în datorii”, — afirmă Iurii Vitneanskii.

Socialiștii au deja o soluție, care a fost discutată la Comisia de profil, în frunte cu președintele Comisiei Alexandr Comarov. “În prezent, noi, alături de academicieni și experții în energetică, am identificat o metodă de a economisi până la 150 de lei pentru o gigacalorie”, — susține consilierul municipal.

În această toamnă, ”Termoelectrica” a solicitat ANRE majorarea tarifului la agentul termic. Astfel, din data de 1 octombrie, căldura a fost majorată cu 81 de lei, până la 1068,22 lei pentru o gigacalorie.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *