Mai multe studente de la Colegiul de Pedagogie, însoțite de deputatul din fracțiunea PSRM, Vladimir Odnostalco, au vizitat astăzi Parlamentul Republicii Moldova.

Parlamentul Republicii Moldova este organul reprezentativ suprem al poporului Republicii Moldova și este unica autoritate a statului care adoptă legi. Acum, datorită tururilor ghidate, fiecare cetățean are oportunitatea să cunoască mai multe despre rolul, structura și funcțiile organului legislativ suprem al țării, procesul legislativ și activitatea deputaților.
“Noi suntem totdeauna deschiși în fața oamenilor, care manifestă interes pentru viața politică a acestui stat, cu atît mai mult, cînd este vorba despre tineri. Viitorul țării noastre sunt tinerii, de aceasta este foarte important ca ei să fie informați despre structura statului și rolul parlamentului în acest stat”, a declarat Evghenia Ilașco, membru a Gărzii Tinere, însoțitoarea grupei în Parlament.

Tinerele au vizitat sala de ședințe în plen a Parlamentului, sala de presă și sala Europei. De asemenea, au văzut cîteva cabinete a deputaților socialiști și sala de ședințe a fracțiunii PSRM.

Excursiile în Parlament au un rol deosebit în educația politică a tinerilor. Aceasta le oferă posibilitatea să cunoască din interior structura și modul de funcționare a organului legislativ.

“Aceasta este o experiență de neuitat. Am ramas profund impresionată de cele văzute. Cel mai mult m-a surprins sala de ședințe a fracțiunii și fără îndoială cea de ședințe în plen a Parlamentului. Nu regret nici un minut din timpul pe care l-am petrecut aici.”, – a menționat Anastasia Ceban, student la Colegiul de Pedagogie.

Please follow and like us:
Excursiile în Parlament au un rol deosebit în educația politică a tinerilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: