În Moldova a fost creat un Comitet Național de organizare Victoria“. În componența structurii au intrat și reprezentanții Gărzii Tinere.

Scopul comitetului este desfășurarea lucrului privind imortalizarea memoriei apărătorilor Patriei căzuți în luptă, păstrarea moștenirii istorice a Repulicii Moldova, lupta împotriva falsificării istoriei și cooperarea în vederea educării patriotice a tineretului.

“Existența acestui comitet și participarea activă a societății civile în el ne va ajuta să atingem cel mai important obiectiv la momentul actual: păstrarea istoriei noastre gloriase și ne va ajuta în educarea patriotică a tineretului. “Garda Tînără” pe parcursul mai multo ani participă la acțiuni care onorează atît Ziua Victoriei, cît și însuși cîștigătorii. Scopul nostru este să desfășurăm evenimente nu doar de 9 mai dar și pe parcursul întregului an. Veteranii noștri au nevoie de susținere nu o dată în an, ci în fiecare zi. Din acest motiv, noi depunem efort pentru a le acorda ajutor cît de des e posibil. De asemenea, noi acordam atenție și menținem în ordine locurile unde sunt înmormîntați cei căzuți în lupte – ceea cu ce nu se ocupă la moment statul”, – a declarat deputatul în parlament din partea PSRM, membrul Consiliului Executiv a Gărzii Tinere, Marina Radvan.

De asmenea, Marina Radvam, a ținut să menționeze că un alt aspect, la fel de important, este educarea tineretului într-u spirit patriotic. “Noi știm foarte bine că tinerii de astăzi studiază acea istorie, din care se încearcă a fi șterse momentele tragice dar eroice din acea perioadă. Din acest motiv, membrii organizației de tineret, din care fac parte, au elaborat din propria inițiativă doua proiecte foarte importante: filmul “”9 veterani” și Cartea memoriei. În ele sunt alese cu grijă istoriile oamenilor, a veteranilor, care au luptat aici și au apărat Moldova. Aceste proiecte vor permite să păstrăm memoria istorică și să împiedicăm falsificarea acelor evenimente”, – a conchis Marina Radvan.

 

Please follow and like us:
Marina Radvan: Datoria noastră este să ne amintim de veterani nu doar de 9 mai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: