Reprezentanţii «Apă-Canal Chișinău» insistă pe implementarea unei noi scheme de calculare a tarifului la apă. Potrivit consilierului municipal PSRM, membrul „Garda Tânără”, Iurii Vitneanskii, locuitorii Capitalei vor achita un tarif dublu pentru livrarea apei potabile.

«În conformitate cu noile prevederi № 271, aprobate de ANRE, furnizorul de apă potabilă poate încheia contracte individuale cu fiecare consumator. Acest lucru este benefic, însă este un „NU”!. În primul rând, odată ce consumatorul va încheia contract individual cu furnizorul, acest va trebui să-şi procure un nou contor, preţul căruia se ridică la 2 mii de lei. În al doilea rând, furnizorul propune un nou tarif pentru apă, de 14 lei pentru un metru cub. Consumatorii care nu vor încheia un astfel de contract vor primi în continuare în facturi apa care se va pierde din cauza ţevilor sparte. Rezolvarea unei probleme a adus după sine şi altele!», — constată Iurii Vitneanskii.

Colegul său de fracţiune în CMC, Anton Leadskii, susţine că instalarea contoarelor din contul consumatorilor încalcă legea privind protecţia consumatorilor.

Postul de televiziune Accent TV anunţă că locuitorii Capitalei care vor semna un astfel de contract vor achita mai mult decât restul consumatorilor. Potrivit reprezentantului «Apă-Canal Chișinău» Vladimir Mocreac, în tariful majorat va intra costul pentru sistemul de apă și canalizare. În același timp, furnizorul de apă declară că cetățenii urmează să-și instaleze contoare din sursele proprii. În prezent, «Apă-Canal» a pregătit tot setul de acte pentru solicitarea majorării tarifului cu 50%, adică 14 lei pentru un metru cub. Setul de documente a fost deja prezentat la ANRE. Cu o decizie finală urmează să vină membrii ANRE.

Please follow and like us:
Vitneanskii: «Tarifele la apă se vor majora de două ori»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: