În Chișinău se închide unica școală pentru copii cu dizabilități. Motivul este formula de finanțare, elaborată de Ministerul Educației. Bani nu se ajung din cauza că clasele sunt incomplete. În total, în școala-internat Nr.6 pentru copii cu nevoi speciale au învățat 80 de copii.

În afară de profesori, cu copiii lucrează psihologii, fizioterapeuții și alți specialiști. Membrul organizației de tineret “Garda Tînără”, Evghenia Ilașco, care este și ea mămică, susține că copiilor le va fi foarte greu într-o școală obișnuită, deoarece acești copii au nevoie de grijă și atenție sporită.

“Știrea despre închiderea scolii-internat nr.6 a trezit nemulțumirea mai multor oameni, cu care sunt absolut solidară. Este vorba despre unica școala din Chișinău pentru copii cu dizabilități, o școală, căreia ar trebui să-i fie acordată o atenție sporită. Ea, însă, este pe cale de a fi închisă, sub pretextul lipsei de bani pentru finanțare. Este supărător faptul, că politica guvernanților noștri, este îndreptată împotriva cetățenilor acestei țări. Dar încă și mai supărător, că această politică, este îndreptată împotriva celei mai neajutorate clase a societății, și anume copiilor cu dizabilități.
Nicăieri în lume, nu sunt înjosiți în așa mod oamenii, cum sunt la noi. Și dacă un om este în stare să-și apere drepturile, acești copii vor fi nevoiți să se conformeze cu situația. Noi nu trebuie să permitem acest lucru. Acești copii trebuie tratați cu multă grijă și atenție.
În opinia mea, o școală obișnuită nu va putea oferi acest lucru. Elementar, în școli nu sunt instalate rampe pentru cei imobilizați și nevoiți să se deplaseze în scaune cu rotile. În afară de aceasta, cu elevii școlii-internat, în afară de profesori, lucrează și alți specialiști, precum fizioterapeuții și psihologii. Sunt convinsă, că există metode de soluționare a oricărei probleme. Este nevoie de dorință.”, – a menționat Evghenia Ilașco.

Please follow and like us:
Evghenia Ilașco: Conducerea lasă copiii cu nevoi speciale în voia sorții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: