Migrația, este una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă Republica Moldova, susține președintele fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Comrat, membrul Consiliului de Coordonare ”Garda Tânără”, Eugen Tucan.

“În prezent, localitățile din mediul rural nu au viață, iar 80% din locuitori nu au un loc de muncă. În astfel de condiții, cetățenii sunt nevoiți să părăsească țara, în căutarea unui loc de muncă înafara țării. Moldova este una din țările europene cu un potențial agrar, însă moldovenii nu se pot bucura de aceste facilități. Instituțiile de învățământ și cele medicale sunt închise. Specialiștii din domeniul medicinei migrează masiv. Majorarea salariului și condițiile mai bune de muncă nu mai sunt un argument pentru ca medicii să rămână acasă. Societatea nu mai are încredere în actuala guvernare, deoarece s-a convins că nu fac altceva decât să mintă.

Anul trecut, din țară au plecat 6192 de angajați din sistemul medical. Cel mai mult au plecat medicii, însă numărul lor este în continuă creștere. Spre exemplu, în 2015, au plecat 1290 de specialiști, cu 300 mai mulți decât în 2014, iar cifra s-a mărit de două ori în comparație cu anul 2010. În rezultat, instituțiile medicale rămân fără specialiști. Pentru a stopa acest fenomen, guvernarea trebuie să vină cu un pachet de măsuri, însă ei le ignoră. Actuala putere nu are scopul de a face viața oamenilor mai bună, ei au doar propriile interese. În viziunea lor, cu câți mai mulți moldoveni vor pleca, cu atât mai puține probleme pentru ei. Cu astfel de mentalitate din partea guvernanților, Moldova nu are niciun viitor”, – menționează Eugen Tucan.

Please follow and like us:
Eugen Tucan: Guvernarea vrea să scape de proprii cetățeni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: