Președintele Moldovei, Igor Dodon, se află într-o vizită oficială în Moscova. Pe agenda zilei sunt cîteva subiecte importante, și anume, reglarea conflictului transnistrean, ridicarea interdicțiilor de intrare al migranților moldoveni și întoarcerea producției autohntone pe piața rusă.

Președintele Republicii Moldova a anunțat în repetate rînduri intenția sa de a cere președintelui Federației Ruse amnistie pentru cetățenii noștri, care au încălcat regimul de migrație și nu se pot întoarce în Rusia, unde conform diverselor estimări, lucrează mai mult de o jumătate de milion de cetățeni moldoveni.

Membrul Consiliului Coordonator al Gărzii Tinere, Tucan Evghenii, a subliniat, că politica guvernării a adus la situația, în care cetățenii noștri, sunt nevoiți să plece la muncă peste hotare pentru a supraviețui. Conform datelor statistice, cea mai mare parte a migranților lucrători pleacă la muncă în Federația Rusă.

“Atît timp cît la guvernarea țării se află așa-numiții liberali și democrați, unica șansă a cetățenilor noștri de a supraviețui, este munca peste hotare. Satele sunt pe cale de dispariție. Indicile șomajului în mediul rural ajunge la 80%. Guvernarea nu dispune de mecanisme pentru a asigura oamenii cu locuri de muncă. Aceasta este valabil atît pentru tinerii specialiști, cît și pentru cei experimentați. Din acest motiv, specialiștii sunt nevoiți să migreze în alte state, pentru a putea supraviețui. Oamenii deja nu mai au încredere în conducerea actuală, deoarece s-au convins în repetate rînduri în neprofesionalismul acesteia. Alegerile prezedențiale au demonstrat că oamenii percep opoziția ca fiind ultima lor speranță la un trai decent. Igor Dodon a declarat în repetate rînduri că nu va negogia cu alianța și cu actualul guvern. Reiese că la momentul actual, unica modalitate pentru a asigura oamenii cu locuri de muncă, este de a ajunge la un acord cu Federația Rusă. ”

Astăzi mulți dintre concetățenii noștri speră că vor putea să se întoarcă la muncă în Rusia. Bineînțeles, crearea locurilor de muncă, aici în Moldova, este și ea o prioritate pentru șeful statului, dar luînd în considerație conducerea actuală, acesta va fi un proces de durată. Cetațenii, însă, au nevoie să-și întrețină familiie astăzi.”, a constatat Tucan Evghenii.

Please follow and like us:
Tucan Evghenii : Lucrătorii migranți vor putea asigura familiile sale, doar în cazul întoarcerii în Rusia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: