Aderarea Moldovei la Uniunea Europeană sau la cea Vamală este o întrebare ce interesează fiecare cetățean și asupra căreia trebuie să se expună fiecare locuitor al țării. Această oportunitate va veni odată cu învestirea lui Igor Dodon în fruntea țării. Odată ajuns șef de stat, Igor Dodon le va oferi cetățenilor posibilitatea să-și exprime opțiunea în cadrul unui referendum. 
14485021_1255428247857651_1176853333342477277_n

Eugen Tucan, membrul Consiliului Coordonator al Asociației Obștești ”Garda Tânără”: ”Vectorul de dezvoltare al țării trebuie decis de locuitorii țării și nu de o gașcă de oligarhi care sunt curați de europeni. În data de 2 februarie 2014, găgăuzii s-au expus cu privire la faptul că Moldova trebuie să adere la Uniunea Vamală, în pofida amenințărilor oficialilor de la Chișinău. Singurul politician care a susținut în acea perioadă Autonomia Găgăuză a fost Igor Dodon. Doar Dodon a ținut cont de părerile locuitorilor din regiune, din acest motiv, atunci când Igor Dodon va ajunge șef de stat, toți moldovenii vor putea să se expună cu privire la acest subiect.

Uniunea Vamală va deschide pentru Moldova noi oportunități, mai ales la export. Iar acest lucru va duce la o dezvoltare a economiei, care s-a înrăutățit în urma deciziilor oficialilor pro-europeni. De asemenea, aderarea la Uniunea Vamală va deschide mai multe locuri de muncă, va atrage investitori. Moldovenii vor putea să se întoarcă acasă și să muncească aici.

Referendumul cu privire la aderarea țării în UE sau Uniunea Vamală poate rezolva încă o problemă importantă, și anume unificarea țării. Pentru nimeni nu mai este un secret că în cazul în care Moldova aderă la Uniunea Europeană, pierde Găgăuzia, deoarece locuitorii din sud deja s-au expus încotro vor să meargă. Nu trebuie să uităm aici nici de Transnistria, care de asemenea nu agreează vectorul european. Doar prin organizarea unui plebiscit, putem să îmbunătățim relațiile cu Federația Rusă și putem aplica planul federalizării care poate duce în rezultat la unificarea țării”.

Please follow and like us:
Eugen Tucan: Găgăuzia s-a expus cu privire la vectorul de dezvoltare al țării

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: