RecenteTop

Igor Dodon: Еu îndemn pe toți să se abțină de la acțiuni de protest

Despre aceasta Igor Dodon a declarat acum cîteva clipe în cadrul unei conferințe de presă, relatează Actualități.md.

“La conferința de astăzi vreau să punctez cîteva lucruri importante, mai ales în contextul speculațiilor care s-au pornit imediat după alegeri”, a declarat Dodon.

Candidatul nou ales la funcția de șef al statului a precizat că protestele de pe dreapta pot provoca un val de antiproteste pe stînga care ar putea duce la destabilizarea situației în țară.

“Vreau să vă spun că speculațiile care vin de pe dreapta pot provoca un val de contra-proteste pe stînga, un val enorm, fiindcă susținătorii mei sunt gata să iasă cu zecile de mii în nord, sud și centru pentru a apăra victoria. Și ei sunt foarte și foarte hotărîți să păstreze victoria dobîndită legal și cu atîta efort.

Însă asemenea proteste de ambele părți pot duce ușor la destabilizarea situației din țară, de care să profite unele forțe din exterior, specialiste în provocarea conflictelor și revoluțiilor. Așa că eu îndemn pe toți să se abțină de la acțiuni de protest”, a conchis Igor Dodon.

Precizăm că procesele-verbale din turul doi al alegerilor prezidenţiale au fost prelucrate în proporţie de 100%. Potrivit datelor preliminare, Igor Dodon a acumulat 52,18% din voturi, iar oponenta sa Maia Sandu – 47,82%.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *