RecenteTop

Ce va face Igor Dodon în funcția de președinte al RM

În cadrul conferinței de presă de astăzi, candidatul pentru funcția de președinte al Republicii Moldova Igor Dodon, a prezentat 8 puncte cu obiective pe care liderul PSRM urmează să le implementeze în calitate de șef al statului, relatează Actualități.md.

Candidatul PSRM și-a reiterat principalele teze din programul său, ca oamenii să-și amintească ce va face el în calitate de președinte al țării.

Să vedem deci ce propune Igor Dodon și ce propune Maia Sandu:

1. Igor Dodon propune consolidarea statalității Republicii Moldova, care trebuie să se afirme ca un stat puternic și independent.

Maia Sandu a recunoscut public că este un adept al unirii cu România, deci ea va susține mișcările de lichidare a Republicii Moldova ca stat.

2. Igor Dodon propune păstrarea neutralității Republicii Moldova. “Noi nu trebuie să fim membri a NATO care vrea să transforme Moldova într-un poligon”, spune Dodon.

Cei care o susțin pe Maia Sandu promovează ideea aderării Republicii Moldova la blocul militar NATO, care îi va implica pe moldoveni în războaie cu țările din vecinătate.

3. Igor Dodon este pentru identitate moldovenească și pentru Istoria Moldovei în școli.

Maia Sandu se consideră româncă, nu moldoveancă, și a sprijinit predarea istoriei românilor în școli, contribuind la îndoctrinarea elevilor în spirit unionist.

4. Igor Dodon este pentru economie puternică și dreptate socială, astfel încît toate păturile sociale și categoriile de vîrstă să aibă un mod de viață decent, fără decalaj economic umilitor între oameni. Va anula legislația prin care întoarcerea miliardului furat din sistemul bancar a fost pus pe umerii cetățenilor.

Programul Maiei Sandu este din start antisocial, fiindcă ea a votat în guvern ca miliardul să fie restituit din contul cetățenilor. Ea este părtașă direct la sărăcirea statului și a populației. Ea a închis sute de școli și a lăsat fără lucru cîteva zeci de mii de profesori.

5. Igor Dodon va proteja valorile creștine și familia tradițională. Dodon este un susținător al instituțiilor bisericești și a luptat împotriva promovării culturii homosexualilor în societatea noastră.

Maia Sandu nu respectă familia tradițională, ea este un avocat al homosexualilor și e susținută de homosexuali, iar recent membrii și susținătorii echipei ei au cerut impozitarea bisericii.

6. Igor Dodon este unicul politician care vrea și poate restabili relațiile bune cu Federația Rusă în calitate de președinte al țării și poate redeschide exporturile pe piața din est. Totodată, va păstra bunele relații cu vecinii și cu Europa.

Maia Sandu va continua politica rigidă de confruntare cu Rusia și va fi incapabilă să mențină pacea interetnică în societate.

7. Igor Dodon a fost șapte ani în opoziție și a fost mereu alături de popor organizînd sute de proteste împotriva regimului oligarhic de la guvernare.

Maia Sandu a fost membră în trei guverne oligarhice: Filat, Leancă și Gaburici. Ea a fost votată ministru de oligarhii Filat și Plahotniuc. Și tot ea l-a votat pe finul lui Plahotniuc, Andrian Candu, în funcția de președinte al Parlamentului. Maia Sandu a fost parte a guvernării care a furat miliardul și astăzi este susținută de componentele și liderii din AIE 1,2 și 3. Ea nu poate rezolva criza din țară, pentru că a contribuit personal la apariția crizei.

8. Igor Dodon nu va face coaliție cu forțele oligarhice și va utilize toate căile legale pentru a declanșa alegeri parlamentare anticipate.

Maia Sandu a refuzat să semneze angajamentul politic anti-Plahotniuc și care presupune și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Ea va face coaliție cu puterea oligarhică pentru așa îi dictează partenerii americani.

Amintim că la 13 noiembrie, curent, în Moldova se va desfășura al doilea tur al alegerilor prezidențiale directe.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *