d9f461Garda Tînără a felicitat profesoarele instituțiilor școlare cu Ziua Internațională a Femeii.  Iurie Vitneanschi, unul din liderii organizației, care este responsabil de relațiile cu instituțiile de învățămînt ne-a relatat, de ce Garda Tînără acordă atît de multă atenție profesorilor și activității lor.

„În ajunul sărbătorii de 8 martie, noi am felicitat, deja tradițional, colectivele didactice din toată țara cu Ziua Internațională a Femeii.  Nu este o întîmplare faptul că Garda Tînără acordă o atenție deosebită la fiecare 8 martie femeilor și profesoarelor.  Profesoarele noastre sînt acele persoane, de care depinde viitorul nostru.  În fiecare zi, pas cu pas ele își împart nu doar cunoștințele, dar și experiența de viață cu elevii săi.  Anume ele se implică în procesul de instruire și educare a generației tinere.

Doresc să exprim sincere felicitări acestor persoane cu Ziua Internațională a Femeii și să menționez că ele merită adîncul respect și recunoștința noastră pentru munca dificilă pe care o realizează.  Acest lucru îl cunosc foarte bine, pentru că mama mea toată viața a activat și activează în calitate de profesoară.  Din copilărie am avut ocazia să privesc cum după terminarea zilei de lucru și orelor suplimentare stătea nopțile, verificînd caietele, pregătind lecțiile, elaborînd planurile și scenariile pentru activități extrașcolare.  Toată această muncă trebuie IMG_4688apreciată mai bine, decît este în realitate.

Profesorii noștri, acei care ne-au crescut merită mult mai mult, decît salariile mizere și grosolăniile bătăușilor din școală.

Învățămîntul – este temelia societății noastre, iar profesorii sînt „arhitecții” viitorului nostru.  „Astăzi”, noi avem datoria să asigurăm un trai decent acestor „arhitecți”, pentru ca să le permitem mîine să educe o nouă generație de minți strălucite”.

Please follow and like us:
„Arhitecții” viitorului nostru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: