OpinieRecente

Iurii Vitneanski: Șeful Direcției Educație trebuie demis din funcție

Consilierii municipali PSRM au solicitat primarului interimar al Capitalei, Nistor Grozavu să îl demită din funcție pe șeful Direcției Educație, Alexandru Fleaș. Funcționarul este învinuit de incompetență și neglijență.

Consilierul socialist, membru al consiliului de coordonare a ”Gărzii Tinere”, Iurii Vitneanski a declarat că la începutul lunii septembrie socialiștii s-au adresat lui Alexandru Fleaș cu solicitarea, ca acesta să vină în consiliul municipal cu o inițiativă privind majorarea salariilor mai multor categorii de angajați din grădinițe, acesta însă a ignorat rugămințile. În rezultat, angajații instituțiilor preșcolare nu au primit majorarea bine meritată pentru lunile septembrie și octombrie. Între timp, Fleaș a plecat în concediu încă în luna septembrie. În data de 17 septembrie a semnat o dispoziție privind plecarea lui Fleaș la Soci, acesta a plecat însă cu trei zile mai devreme decât se preconiza. Alexandru Fleaș nu a fost de găsit la telefon. Mai mult, șeful direcției de profil s-a întors de la Soci în data de 22 octombrie și a plecat spre o altă destinație – Marea Britanie.

”Noi solicităm de la Nistor Grozavu demiterea lui Fleaș. Am colectat semnăturile a 19 consilieri PSRM și îndemnăm și celelelalte fracțiuni să ne urmeze exemplul. Administrația direcției de profil nu execută decizia consiliului municipal de a oferi îndemnizațiile lunare pentru angajații grădinițelor în valoare de 50 la sută. Mai mult, la grădinița numărul 35 s-au intoxicat patru copii, inspecția a depistat un șir de nereguli în toate instituțiile preșcolare, lipsa bucătarilor și indignarea părinților, sunt doar câteva dintre lucrurile la care direcția nu atrage atenție” a declarat Iurii Vitneanski.

Aleșii locali PSRM au transmis primarului interimar Nistor Grozavu, solicitarea semnată de către 19 consilieri, prin care cer demisia lui Fleaș din cauza neglijenței și incompetenței acestuia.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *