_MG_0017

Cu această lozincă astăzi au ieșit reprezentanții Grupului de inițiativă împreună cu membrii Partidului Socialiștilor și a organizației de tineret „Garda Tînără” în fața Judecătoriei Comerciale de Circumscripție Chișinău.
Judecătoria intenționează să se întrunească într-o ședință privind crearea Grupului de inițiativă în număr de trei sute de persoane pentru desfășurarea referendumului. Acest lucru trebuia să fie realizat încă pe data de 16 martie după 5 zile de la depunerea cererii. Actualmente a trecut aproape o lună, iar judecătoria încă nu a pronunțat nici o hotărîre.
Apare întrebarea – de ce organul judiciar împreună cu dna Liliana Andriaș tergiversează pronunțarea hotărîrii atît de mult? Protestatarii au doar un singur răspuns, și lozincele: „Judecătoria nu este filiala Primăriei”, „Așii lui Ghimpu nu vor trece”, precum și cerințele de a desfășura referendumul indică în mod evident doar asupra unui singur răspuns concret – Mihai Ghimpu și „iubitul” nostru primar al capitalei încearcă prin diverse metode să împiedice soluționarea dosarului „anti-Chirtoacă.
Vlad Bătrîncea, vice-președintele Grupului de inițiativă, a declarat că judecătoarea Liliana Andriaș, care se ocupa direct de acest dosar deja a încălcat toate limitele legale admisibile, și solicită să fie pronunţată o hotărîre legală independentă.
„Dna Andriaș! Noi toți cunoaștem că în momentul de față dvs. sunteți supusă unei presiuni politice din partea lui Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă. Ei își folosesc „așii din mînece” pentru a nu lăsa desfășurarea referendumului. Ei nu dau voie cetățenilor noștri să decidă viitorul Primarului general Chirtoacă!”, a comentat Vlad Bătrîncea.
De asemenea, în cadrul acțiunii de protest a luat cuvîntul juristul Fondului de binefacere „Soluția”, Vasile Bolea, solicitînd de la dna judecătoare să se conformeze în primul rînd prevederilor legale, și nu intereselor politice a cuiva, și anume – Ghimpu și Chirtoacă, cărora le este frică să privească cetățenii în ochi, și de aceea intenționat blochează desfășurarea referendumului.
„Conform Constituției Republicii Moldova, noi, cetățenii, avem dreptu la o justiție corectă și obiectivă, de aceea noi cerem luarea unei decizii echitabile!”, a declarat Vasile Bolea.
În cele din urmă, dna Andriaș, a decis să amîne ședința pînă la 30 aprilie curent, deoarece juristul Ion Casian, reprezentantul lui Dorin Chirtoacă, „nu a reușit” să se familiarizeze cu dosarul.
Cum și era de așteptat, astfel noi încă o dată ne convingem de tergiversarea intenționată a înregistrării Grupului de inițiativă pentru desfășurarea referendumului de către cei doi ca două boabe într-o păstaie, „moșul Ghimpu și nepotul Chirtoacă”.

Please follow and like us:
Cerem un proces judiciar echitabil!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: