Tinerii cu inițiativă din Capitală continuă să atragă atenția asupra restaurării havuzului, care anterior reprezenta cartea de vizită a Chișinăului. Astăzi, havuzul din parcul Valea Trandafirilor s-a transformat într-o ruină. Sâmbătă, tinerii au organizat o acțiune cu denumirea ”Belîi Vecer”.

La acțiunea de reamenajare au participat și activiștii ”Gărzii Tinere”, deputații PSRM Anatolii Labuneț și Oleg Lipskii, dar și consilierii municipali PSRM. Participanții au adunat deșeurile aruncate în rezervoarul havuzului. Tinerii au colectat aproximativ 100 de saci cu deșeuri, pietre, astfel ca nimic să nu încurce atomsferei poetice preconizate pentru ziua de mâine.

FB_IMG_1506195089335 FB_IMG_1506195085976 FB_IMG_1506195082484 FB_IMG_1506195071489 FB_IMG_1506195065640

”Havuzurile reprezintă monumentele istorice a orașului nostru. Noi știm de la părinți cât de frumos a fost pe vremuri orașul nostru, însă noi avem parte de foarte puține lucruri. Pentru a nu fi decât martori trecători, am decis împreună să atragem atenția publică asupra necesității restaurării acestui havuz”, a declarat unul dintre autorii inițiativei, Gicu Lazar.

”Ne bucură faptul că, a apărut o astfel de inițiativă. Eu toată viața am locuit în sectorul Botanica. Iar acest havuz care nu mai funcționează, ne neliniștește. Sper că autoritățile vor reacționa la acțiunilea inițiate de către tineri și vor restaura acest obiect de arhitectură”, susține activista ”Gărzii Tinere”, Carolina Lipscaia.

În data de 24 septembrie, la ora 17:30, organizatorii susțin că vizitatorii vor avea parte de o atmosferă aparte, datorită unei seri dedicate poeziei.

Acum o săptămână, un grup de tineri au lansat o petiție online în susținerea reamenajării havuzului din parcul Valea Trandafirilor. Petiția este susținută și de către aleșii locali PSRM. Membrul comisiei pentru gospodăria locativ-comunală, Iurii Vitneanschii a declarat că, Consiliul Municipal Chișinău va elabora un proiect de restaurare a havuzului.

Please follow and like us:
Tinerii din Capitală au făcut ordine la havuzul din parcul Valea Trandafirilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: