În data de 13 noiembrie curent, s-a împlinit un an de la alegerea în calitate de șef al statului cu 52,11 la sută din voturi a lui Igor Dodon. ”Garda Tânără” menționează că primul an din mandatul președintelui a fost marcat de mai multe acțiuni întreprinse. Cea mai mare organizație de tineret din țară a menționat susținerea pe care o acordă șeful statului tinerilor din țara noastră.

În decursul unui an, președintele țării a inițiat mai multe proiecte sociale, printre care: anularea reformei sistemului de pensii, anularea legii care prevede trecerea pe spatele cetățenilor a miliardului furat. Mai mult, în acest an Igor Dodon a întreprins mai multe întrevederi la nivel internațional, inclusiv cu omologul său, președintele rus, Vladimir Putin.

O atenție deosebită președintele Igor Dodon a acordat și proiectelor pentru tineri. Șeful statului a deschis pentru prima dată în istorie ușile Președinției, pentru studenți.
Deasemenea, Igor Dodon acordă o atenție deosebită dezvoltării sportului. În ultimul an, șeful statului a acordat susținere mai multor tipuri de sport: șahmat, polo pe apă, volei. În această toamnă, Igor Dodon a lansat o acțiune, prin care vor fi construite 300 de complexuri sportive în întreaga țară.

Este de menționat atenția acordată de președintele Igor Dodon educației din Republica Moldova. Potrivit unei inițiative a șefului statului disciplina ”Istoria Românilor” să fie înlocuită cu ”Istoria Moldovei”.

În plus, în acest an o sută dintre cei mai buni liceeni din promoția 2017 s-au învrednicit cu diplome de onoare din partea președintelui Republicii Moldova. Totodată, pentru prima dată a fost organizat în Piața Marii Adunări Naționale balul absolvenților. Acțiunile au avut loc în cadrul festivalului ”Generația Viitorului”, inițiat de Igor Dodon.

De menționat este și susținerea președintelui pe care a acordat-o tinerilor participanți la Festivalul Internațional al Tinerilor și Studenților din orașul Soci, în perioada 14-22 octombrie. Transportul a fost asigurat de Președinția țării.

Acțiunile enumerate sunt doar o mică parte din numărul de inițiative lansate în ultimul an de către Igor Dodon. Ceea ce rezultă că împreună cu președintele țării, Moldova are viitor.

Please follow and like us:
Primul an, marcat de reușite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: