OpinieRecente

Nichita Țurcan: Tichetarea electronică în transportul public va ușura viața chișinăuienilor

Implementarea sistemului de tichetare electronică în transportul public și utilizarea sistemului GPS, se află pe mesele consilierilor municipali.

Implementarea tichetării electronice și a sistemului GPS, care va permite cetățenilor să fie la curent cu ora exactă a circulației autobuselor sau troleibuselor, va ușura mult viața chișinăuienilor, a declarat consilier municipal PSRM, membru al consiliului de coordonare a ”Gărzii Tinere”, Nichita Țurcan.

”Ani la rând locuitorii orașului Chișinău au așteptat implementarea sistemului de tichetare electronică, au dezbătut acest subiect în cadrul dezbaterilor publice. Oamenii și-au expus în repetate rânduri implementarea acestei idei, care a apărut mai demult. Noi lupătm pentru comoditatea oamenilor și să le ușurăm viața chișinăuienilor, și noi, în calitate de fracțiune a Socialiștilor, vom insista pe acest punct. Vom acorda dorința, timpul necesar ca, în oraș oamenii să aibă parte de comoditate”, a declarat Nichita Țurcan.

În cadrul ultimei ședințe, grupul de lucru a realizat un plan de acțiuni privind tichetarea electronică.

”Elaborăm un concept comun al sistemului. Parcurile de troleibuze și autobuse vin cu propriile idei, așternute pe foaie. Realizăm împreună un plan comun, o hartă și realizăm acest proiect împreună, în termeni restrânși. Nu excludem că, vom implementa un proiect pilot pe una sau mai multe rute. De asemenea, la inițiativa noastră, grupul de lucru se va întruni în fiecare zi de luni, iar reprezentanții direcțiilor de transport vor raporta despre lucrările efectuate. Suntem interesați să implementăm acest proiect, cât de repede este posibil, pentru că orașul are nevoie de el. Fracțiunea PSRM va lucra și în continuare la implementarea proiectelor, care au menirea să ușureze viața oamenilor”, a mai declarat consilierul municipal PSRM.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *