Recente

Socialiştii cer misiunii UE în Moldova să renunţe la standarde duble şi să-i penalizeze pe cei vinovaţi

double_standartsAstăzi, activiştii Gărzii Tinere și a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au organizat o acţiune de protest în faţa reprezentanţei Uniunii Europene în Moldova. Protestatarii s-au pronunţat împotriva standardelor duble, împotriva încălcării legii, împotriva acţiunilor antidemocratice din partea autorităţilor moldoveneşti.

Pe lîngă aceasta, protestatarii au cerut funcţionarilor europeni să se implice pentru a pune capăt represiunilor politice din Moldova, să-i tragă la răspundere pe cei responsabili pentru fărădelegile comise şi în special – demiterea ministrului de Interne, Dorin Recean.

Vlad Batrîncea, secretarul executiv al PSRM a menţionat că socialiştii și tinerii gardiști au ieşit la 4miting pentru a-şi exprima indignarea faţă de acţiunile întreprinse de autorităţile moldoveneşti față de oaspeţii străini şi să solicite reprezentanţilor Uniunii Europene, adică celor capabili să influenţeze cît de cît asupra autorităţilor moldoveneşti, să intervină în situaţie.

„Ne adresăm conducătorului delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola. Ieri, expertul internaţional, cunoscutul activist pentru drepturile omului, Johan Bäckman, a fost expulzat din ţară, această acţiune avînd loc pe fundalul încălcării tuturor normelor juridice. Expertul a fost dus la aeroport sub convoi. Nu i-a fost asigurat dreptul nici la avocat, nici la traducător. A fost tratat ca un criminal, aplicată forţa, şi expulzat, fiindu-i interzisă intrarea în ţară noastră. Domnule Tapiola, vă rugăm să interveniţi şi să-i întrebaţi pe cei, pe care îi „patronaţi” şi ocrotiţi, ce cred dînşii despre aşa noţiuni ca drepturile omului, libertatea de exprimare? Vă cerem să vă implicaţi şi să solicitaţi penalizare pentru toate încălcările. Cerem demiterea ministrului de Interne, Dorin Recean”, a declarat secretarul executiv, Vlad Batrîncea, adăugînd că în cazul în care, organele de drept nu-şi vor aduce scuzele publice de rigoare şi nimeni nu va fi tras la răspundere, socialiştii vor veni aici din nou.

Vă amintim că, ieri, din motive necunoscute, pe drum din Comrat spre Chişinău, poliţia l-a arestat pe activistul internaţional pentru drepturile omului din Finlanda Johan Bäckman, şi condus la aeroport. Apărătorul drepturilor omului a anunţat că, începînd cu ziua de ieri, i-a fost interzis accesul în Moldova pentru o perioadă de 5 ani. Expertul internaţional se afla în vizită, în Moldova la invitaţia personală a liderului socialiştilor, Igor Dodon, pentru participare la conferinţa internaţională dedicată problemei privind federalizarea.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *