În ultima perioadă se discută intens inițiativa consilierilor municipali PSRM privind introducerea sistemului de tichetare electronică în transportul public. În același timp, consilierii liberali au decis să răspundă și au prezentat un proiect învechit și care nu corespunde nici unei norme. Mai mult, documentul nu a fost supus dezbaterilor publice.

FB_IMG_1506609711418

”Proiectul inițiat de către liberali este învechit. Nu corespunde cerințelor orașului nostru, întrucât este costisitor. Este vorba despre 7-8 milioane de euro. Este bătaie de joc. Timp de patru ani acest proiect a stat în sertarele direcției Transport, iar acum și-au amintit de tichetarea electronică, pentru că noi insistăm asupra acestui fapt. Și acum, ei prezintă un proiect învechit și insistă să îl votăm” a declarat consilierul municipal PSRM, membrul ”Gărzii Tinere”, Nichita Țurcan.

Alesul local a menționat că introducerea sistemului de tichetare electronică are drept scop monitorizarea surselor. Astfel, banii vor ajunge în bugetul primăriei, și nu în buzunarele liberalilor.

”Este lucrul de care se teme cel mai mult direcția Transport și parcurile de autobuze și troleibuze. Le este frică, că nu vor mai avea parte de ”cash”. Practic, acum sursele acestor întreprinderi nu pot fi controlate. Administrația nu vorbește despre aceste venituri”, a declarat Țurcan.

Reprezentanții celei mai mari fracțiuni în CMC susțin că proiectul necesită numeroase modificări.

TPA_2431

”Este necesară instalarea sistemelor GPS, astfel încât fiecare orășean să poată avea acces la informația privind transportul în comun, orarul circulației și timpul de sosire în stație. Este foarte important ca tichetarea electronică în transportul public să ușureze viața chișinăuienilor”, a declarat alesul local PSRM, Anton Leadschii.

Acum două săptămâni, în cadrul comisiei locativ-comunale și transport, consilierii PSRM au inițiat discuțiile privind implementarea sistemului de tichetare electronică.

Please follow and like us:
Socialiștii insistă asupra proiectului privind tichetarea electronică în transportul public

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: