În ultimii ani, guvernarea nu vine cu nicio soluție pentru a crea oportunități ca tinerii să rămână în țară, iar păstrarea în funcție a ministrului Muncii, Stela Grigoraș, nu schimbă situația. De această părere se arată membrul Consiliului Coordonator al Asociației Obștești ”Garda Tânără”, Eugen Tucan.

«Guvernarea face ca tinerii să fugă din țară. Numărul cetățenilor care pleacă în căutarea unei vieți mai bune este în continuă creștere. Tot mai puțini absolvenți se pot angaja după profesie. Singura profesie: vânzător sau constructor. Problema constă în faptul că guvernarea nu are o strategie care să ajute tinerii absolvenți», — declară Tucan.

Astfel, pentru a se înregistra la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă trebuie să deții viză de reședință în oraș. Însă cunoaștem că cel mai mare număr de tineri absolvenți nu au viza de reședință în Capitală. «În centrele raionale și sate se închid instituțiile de învățământ, grădinițele. În astfel de condiții, unde să se angajeze acești tineri?», — afirmă Tucan.

Datele Biroului Național de Statistică arată că în țară sunt înregistrați peste 74 mii de șomeri. Iar mai mult de 40 de mii, sunt tinerii până la 34 de ani.

Please follow and like us:
Eugen Tucan: Guvernarea creează condiții pentru ca tinerii să plece din țară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: