Аналитика

Lupta continuă!

semnaturi-1Începînd cu 11 septembrie pe străzile orașului se întorc corturile la care se vor colecta semnăturile pentru desfășurarea referendumului de demitere a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Această acțiune face parte din campania lansată de către grupul de inițiativă constituit din reprezentanții societății civile cu susținerea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Reprezentanții grupului de repetate ori au încercat să înregistreze inițiativa de desfășurare a referendumului de demiterea a actualului primar, întîmpinînd însă rezistență din partea instanțelor de judecată, care erau supuse unor presiuni din partea reprezentanților primăriei și Partidului Liberal, a cărui membru este însuși Dorin Chirtoacă. Din acest motiv participanții grupului de inițiativă au hotărît să apeleze la locuitorii Chișinăului.
Începînd cu 5 iulie pînă pe 20 august, în cadrul campaniei „Chișinăul are nevoie de alt primar”, pe străzile orașului au fost amenajate puncte de colectare a semnăturilor pentru desfășurarea referendumului „Anti-Chirtoacă”. Deja din prima săptămînă s-au colectat 11 000 de semnături, la momentul actual numărul total de semnături colectate este de 41 277, și numărul acestora va crește. De aici putem trage concluzia că chișinăuienii sunt nemulțumiți de conducerea orașului. Ulterior, semnăturile obținute vor fi prezentate reprezentanților instanțelor de judecată și consiliului municipal drept dovadă a dorinței cetățenilor de a schimbări în administrarea orașului.
Începînd cu ziua de miercuri toți cei care încă nu s-au exprimat vor avea ocazia să se alăture la inițiativa de demitere a primarului. Corturile vor fi amplasate în toate sectoarele orașului: sec. Centru: intersecția bul. Ștefan cel Mare și str. Armeană; intersecția bul. Ștefan cel Mare și str. Vlaicu Pîrcălab (în fața primăriei mun. Chișinău); sec. Botanica: bul. Dacia (lîngă centrul comercial Budapest); sec. Ciocana: intersecția bul. Mircea cel Bătrîn și str. Petru Zadnipru; sec. Rîșcani: Bulevardul Moscovei (lîngă Complexul Memorial „Feciorilor Patriei – Memorie Eternă”, dedicat soldaților căzuți în războiul din Afganistan); sec. Buiucani: lîngă cinematograful „Flacăra”. De asemenea, doritorii vor avea ocazia să se adreseze reprezentanților socialiștilor pentru consultări cu privire la problemele comunale cu care se confruntă.
Dorin Chirtoacă este primarul general al municipiului Chișinăului deja de șase ani, timp în care starea orașului s-a înrăutățit simțitor. Orașul s-a împotmolit în probleme din domeniul transporturilor, monumentele istorice se transformă în ruine, sau sunt complet distruse, terenurile de joacă cedează locul șantierelor ilegale și acestea sunt doar problemele vizibile cu care se luptă Chișinăul. Primarul însă, în loc de soluționare, este ocupat de construcția unor castele iluzorii, cum ar fi edificare în Chișinău a catedralei Sfintei Sofia (sub care trebuie să se afle necropola pentru reprezentanții elitei). Destul! Este timpul să demonstrăm domnului primar că chișinăuienii doresc schimbări, schimbări semnificative, doresc din nou să se mîndrească cu orașul din piatră albă – preacîntat de compozitorul moldovean Eugen Doga în operele sale.

Please follow and like us:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *